Herdenking atoomaanvallen | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 geeft Paul Lansu een lezing in de kerk van oud Waterschei in Genk.

30 januari 2020

Met een groep wijkbewoners uit de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk zullen we een voorstelling maken. De voorstelling met situaties uit het dagdagelijkse leven wordt vertoond tijdens Tournée Locale.

5 februari 2020

Heb je een link met DR Congo? Goesting om samen creatief aan de slag met verhalen van hier en uit Katana. Kom dan naar het startmoment op woensdag 5 februari om 18u30

6 augustus, 2017 - 21:00

Herdenking atoomaanvallen

Het Vredesoverleg Gent organiseert op zondag 6 augustus 2017 zoals ieder jaar een herdenking van de aanvallen op Hiroshima en Nagasaki.

Om 21u. zingt sopraan Kyoko Ishida in de St.Niklaaskerk, samen met harpiste Hannah Van den Borne en koor de 2de Adem. Daarna worden aan de Korenlei de vredeskaarsjes te water gelaten, onder begeleiding van zang en harpmuziek op de gondel van Viadoggio.

Meer informatie: klik hier.

Vredesoverleg Gent is een groep vertegenwoordigers van Gentse organisaties die de Vrede nastreven. Zij organiseren of ondersteunen vredesacties en laten de vredesstem horen bij het stadsbestuur van Gent. Pax Christi heeft een vertegenwoordiger in het overleg.