Huldiging Ambassadeurs voor de Vrede - online | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
22 september 2021

'Uitgedaagd door de ander' verwijst tevens naar de evangelische opdracht: “Alles wat gij wilt dat de mensen voor u doen, doet dat ook voor hen” (Mattheus 7, 12).

26 september 2021

2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Toch liggen er nog steeds kernwapens van de VS gestationeerd in België. Op 26 september komen we samen met andere landen in Europa in actie om duidelijk te maken dat die kernwapens hier niet langer welkom zijn.

29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi Vlaanderen, gaat voor in deze oecumenische vredesdienst.

10 december, 2020 - 20:00

Huldiging Ambassadeurs voor de Vrede - online

Elk jaar benoemt Pax Christi twee Ambassadeurs voor de Vrede. Mensen die zich in onze ogen op bijzondere wijze inzetten voor een geweldloze en rechtvaardige samenleving. Op 10 december, Internationale dag van de Mensenrechten, worden ze gehuldigig tijdens een bijzondere online activiteit.

Online Huldiging

Deze online huldiging belooft alvast een bijzondere avond te worden met bijzondere mensen. De presentatie is in handen van Lien Van de Kelder. Ze interviewt de nieuwe Ambassadeurs die met hun energie en engagement ook hopelijk jou zullen inspireren.

De muziek van de avond komt uit de hoed van Jan De Smet. En er is zelf nog een verrassing. Mis deze prachtige vredesavond dus niet. 

Wil je alvast meer weten over Hans Claus en Mohamed Barrie? 

Maak kennis met onze nieuwe ambassadeurs.

Praktisch

  • Donderdag 10 december van 20 u. tot 21.30 u.

  • De huldiging vindt plaats via Zoom. Schrijf je in en je ontvangt een week vooraf de Zoom-link. We voorzien via Zoom interacties met de aanwezigen.

  • Om 21u30 houden we een gezellige digitale receptie via Zoom. Neem dus zeker een glaasje bij de hand en ontmoet de sprekers en de andere aanwezigen voor een gezellige babbel.

  • Nog nooit gebruik gemaakt van Zoom? Lees hier een korte handleiding.

Ook live te volgen via: www.paxchristi.be/ambassadeurs of www.facebook.com/paxchristivlaanderen .

Ik schrijf me in voor de huldiging.

Foto Hans: zelfportret Nollet/deHuizen

Foto Mohamed: Tina Herbot