Ik weiger te haten - boekvoorstelling in Gent | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
23 februari 2023

Sinds de oorlog in Oekraïne begon, wordt in Sint-Truiden maandelijks een vredeswake georganiseerd. Eén jaar na de Russische invasie wordt het een speciale editie met kunstinstallatie waar ook Pax Christi op is uitgenodigd.

24 februari 2023

Samen met GroenPlus maken we op vrijdag 24 feburari 2023 een vredescirkel aan Brussel-Centraal. Tegen de oorlog, voor vrede. Iedereen welkom.

26 februari 2023

Meer dan 30 organisaties – waaronder Pax Christi - van het platform ‘Europa voor Vrede en Solidariteit’ roepen op tot een nationale manifestatie op zondag 26 februari 2

28 april, 2022 - 19:30

Ik weiger te haten - boekvoorstelling in Gent

Het boek ‘Ik weiger te haten. De mechanismen die het antisemitisme veroorzaken en in stand houden.’ kreeg al veel belangstelling. Tijd om hiermee het land door te gaan! Na de online lancering en de matinée in Oostende is Gent aan de beurt. Op 28 april 2022 vindt een gesprek plaats met de auteur Geert Vervaele en met Brigitte Herremans, onderzoekster Mensenrechten UGent en experte Midden-Oosten. Moderator is John Vandaele, journalist van M0*magazine. Insteek van avond is de stelling: waarom opkomen voor Palestijnse rechten geen antisemitisme is.
 
Het boek legt de mechanismen bloot die vandaag antisemitisme veroorzaken en in stand houden. Het toont hoe groot de impact is van het conflict Israël-Palestina, niet alleen op het doen ontstaan van antisemitische gevoelens, maar ook op de steeds verder krimpende ruimte die overblijft voor legitieme kritiek op het beleid van Israël. Misbruik van de definitie van antisemitisme en valse beschuldigingen van antisemitisme snoeren Israëlcritici de mond.
Praktisch:

Datum en uur: donderdag 28 april 2022 om 19u30

Vrije inkom - kostprijs: vrije bijdrage

Plaats: Blaisantkerk, Blaisantvest 37, 9000 Gent
Tram 4 stopt voor de deur (halte Spaarstraat)
 
De avond wordt online gestreamd, maar dan moet u zich wel vooraf inschrijven bij: antoinette.van.mossevelde@gmail.com
 
Organisatie: Dominicus-Gent en Pax Christi Vlaanderen i.s.m. GAPP (Gents Actie Platform Palestina), Intal en Vrede vzw
 
Meer weten over het boek zelf of het boek aankopen? Klik hier.
Beluister ook de podcast met Geert Vervaele die Wim Corbeel van Kerknet maakte.