Ik weiger te haten - boekvoorstelling in Hasselt | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
1 oktober 2022

De lokale Pax Christi groep Haacht organiseert de 7de Vredeswandeling in het groen rond Haacht.

2 oktober 2022

Fiets- en Picknickactie in Brussel om kernwapens België (en de hele wereld) uit te krijgen

10 oktober 2022

In België is de doodstraf officieel afgeschaft. Toch zijn er vragen te stellen bij het Belgisch detentiebeleid. Want ... 'Wat als straf doodmaakt?' Staat levenslang opsluiten niet gelijk met een doodstraf? Wat met het groot aantal zelfdodingen? Luister mee naar gastspreker Koen Geens.

28 september, 2022 - 19:30

Ik weiger te haten - boekvoorstelling in Hasselt

Het boek van Geert Vervaele 'Ik weiger te haten. Over de mechanismen die antisemitisme veroorzaken en in stand houden' verscheen begin 2022 en kan al op heel wat belangstelling rekenen.

Het boek legt de mechanismen bloot die vandaag antisemitisme veroorzaken en in stand houden. Het toont hoe groot de impact is van het conflict Israël-Palestina, niet alleen op het doen ontstaan van antisemitische gevoelens, maar ook op de steeds verder krimpende ruimte die overblijft voor legitieme kritiek op het beleid van Israël. Misbruik van de definitie van antisemitisme en valse beschuldigingen van antisemitisme snoeren Israëlcritici de mond.

De auteur komt de belangrijkste aspecten uit het boek toelichten.

Op het programma staat niet alleen een uiteenzetting over de thematiek van het boek, maar je kan ook proeven van Palestijnse hapjes. Jongeren van Youth4Palestine gaan in gesprek met Geert.

Het belooft een geanimeerde avond te worden!

Praktisch:

  • Woensdag 28 september 2022 van 19u30 tot 21u30 (napraten is mogelijk)
  • Kermeta, Diestersteenweg 204, 3510 Kermt-Hasselt
  • Inkom: 5 euro (inclusief de hapjes)
  • Graag inschrijven tegen 26 september via een mail naar Martien Bortels.

Een intiatief van Palestina Solidariteit, werkgroep Broederlijk Delen Kermt en Pax Christi Vlaanderen met steun van Broederlijk Delen Limburg en vzw Genesis