Ik weiger te haten: matinee met muziek, poëzie en boekvoorstelling | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
26 januari 2022

Op 11 januari 2022 rolt 'Ik weiger te haten. De mechanismen die het antisemitisme veroorzaken en in stand houden' van de persen. Kom op 26 januari naar de boeklancering en maak kennis met een thema dat steeds veel beroering veroorzaakt.

13 februari 2022

In Kunstencentrum Kaap/ Vrijstaat O kan je 13 februari luisteren naar een rijk gevuld programma: inleiding op het boek 'Ik weiger te haten' over oorzaken van racisme, antisemitisme en haat, muziek van all-round muzikant Yamen Martini (Syrië), en poëzie van de Syrisch-Koerdische Nessrin Ehmed

13 februari, 2022 - 11:00

Ik weiger te haten: matinee met muziek, poëzie en boekvoorstelling

De Oostendse groep Olijven & Dadels organiseert in het Kunstencentrum Kaap/ Vrijstaat O een matinee met muziek, poëzie en boekvoorstelling met aandacht voor het Midden-Oosten. Het programma is opgebouwd rond een nieuw boek: 'Ik weiger te haten. Over de mechanismen die antisemitisme veroorzaken en in stand houden'.

Geert Vervaele, auteur van het boek en Oostendenaar, analyseert de oorzaken van haat en racisme, waarvan antisemitisme een specifieke vorm is. Hij toont aan hoe groot de impact is van het conflict tussen Israël en Palestina als voedingsbodem voor antisemitisme, maar ook het misbruik van het label van antisemitisme om critici van het beleid van Israël de mond te snoeren. Mensenrechten en internationaal recht zijn de leidraad.

Deze analyse wordt afgewisseld met muziek door Yamen Martini en poëzie van Nessrin Ehmed. Yamen is een all-round muzikant, geboren in Aleppo en wonend in Oostende. Hij vermengt Oosterse en Westerse muziek met Syrische en Palestijnse vibes en Nessrin Ehmed is een Koerdisch-Syrische vrouw die enkele gedichten brengt. Dirk Ooms is gastheer en moderator.

Praktisch:

- Locatie: Kunstencentrum Kaap/ Vrijstaat O, Zeedijk 10, 8400 Oostende

- Datum: zondag 13 februari 2022, van 11u tot 13u

- Toegang: ticket kost 6 euro, te verkrijgen via deze link.

Olijven en Dadels is een initiatief van Broederlijk Delen, Amnesty International, Oxfam Wereldwinkels en Pax Christi Vlaanderen in Oostende.