Informatiemiddag Centenaire pour la paix 2018 | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
5 augustus 2020

Een stille wake en een symbolische verzending van kraanvogels naar Hiroshima en Nagasaki ter ere van de vele slachtoffers met een duidelijke boodschap: Nooit meer!

12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

19 oktober, 2017 - 13:30

Informatiemiddag Centenaire pour la paix 2018

Op donderdag 19 oktober 2017  heeft in Kortrijk een voorbereidende informatienamiddag plaats voor een grote herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog, in Arras en Rijsel.

Van 19 tot en met 22 april 2018 herdenken en vieren de Franse steden Arras en Rijsel (en omstreken) de wapenstilstand van november 1918. Om een zo groot mogelijk publiek aan te trekken, kijken de organisatoren ook over de grens, naar België en andere landen. Pax Christi Vlaanderen werkt, samen met Pax Christi Frankrijk en Pax Christi International, een deel van het programma van zaterdag 21 april 2018 uit, op de prachtige Grote Markt van Arras. De herdenking wordt een bijzonder en onvergetelijk evenement.

Op donderdag 19 oktober 2017 komen Vincent Blin, vicaris-generaal van het bisdom Arras, en Jacques Baillon van het organiserend comité naar Kortrijk, om uit te leggen wat de bedoeling is en hoe iedereen kan deelnemen. Voertaal van de bijeenkomst is Frans.

Welkom van 13.30 tot 15.30 u. in het Boekenhuis Theoria, Casinoplein 10 te Kortrijk, op slechts vijf minuten wandelen van het station. 
We hopen dat je erbij kan zijn.

Graag een seintje aan Jo Hanssens: jo.hanssens@paxchristi.be.