Katanga Business: fIlmvertoning & panelgesprek | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
5 augustus 2020

Een stille wake en een symbolische verzending van kraanvogels naar Hiroshima en Nagasaki ter ere van de vele slachtoffers met een duidelijke boodschap: Nooit meer!

12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

21 februari, 2016 - 10:00

Katanga Business: fIlmvertoning & panelgesprek

Op zondag 21 februari 2016 organiseert Groen District Antwerpen een filmlunch met aansluitend panelgesprek. In zijn documentaire Katanga Business richt cineast Thierry Michel de focus op de misbruiken in de mijnbouw in Congo.

Nadia Nsayi, beleidsmedewerkster Centraal-Afrika bij Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen, neemt deel aan het panelgesprek onder leiding van Bart Staes (Europees Parlement). De andere deelnemers zijn Stefaan Marysse (emeritus Universiteit Antwerpen, Afrikaspecialist) en Charlotte Christiaens (Catapa, vrijwilligersorganisatie die werkt rond mijnbouw).

Na de filmvertoning en de nabespreking volgt een gezamenlijke lunch.

Prijs: €10 voor film, panelgesprek en lunch.
Filmhuis Klappei, Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen.

Graag aanmelden bij tom.vandenborne@groen.be

Meer informatie via deze pagina.

katanga-business