Kleine Helden: deel 2 - mensenrechtenverdedigers in Israël | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
5 augustus 2020

Een stille wake en een symbolische verzending van kraanvogels naar Hiroshima en Nagasaki ter ere van de vele slachtoffers met een duidelijke boodschap: Nooit meer!

12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

11 oktober, 2017 - 19:30

Kleine Helden: deel 2 - mensenrechtenverdedigers in Israël

De reeks 'Kleine Helden' belicht het werk van een aantal mensenrechtenverdedigers.

Overal ter wereld neemt het geweld tegen verdedigers van mensenrechten toe. Wat zijn de oorzaken en mogelijke oplossingen? Tijdens drie gespreksavonden gaan we op zoek naar antwoorden.

Deel 2: mensenrechtenverdedigers in Israël

Met Sarit Michaeli (B'Tselem), Wouter Vandenhole (Universiteit Antwerpen), Brigitte Herremans (Broederlijk Delen).

Sarit Michaeli (foto) is de internationale beleidsmedewerker van de Israëlische mensenrechtenorganisatie B’Tselem. Gedurende 12 jaar was ze de woordvoerder van de organisatie. Voorheen werkte ze als journaliste, grafisch vormgeefster en vertaalster en was ze zowel in Israël als internationaal actief in bewegingen voor sociale verandering. Enerzijds doet Sarit beleidswerk bij de diplomatieke gemeenschap en werkt ze met internationale ngo’s. Anderzijds documenteert ze ook betogingen op de Westelijke Jordaanoever, met bijzondere aandacht voor het misbruik van wapens door de Israëlische veiligheidsdiensten bij het bedwingen van menigtes.

Sarit ziet de situatie op het terrein somber in en werd zelf ook al het slachtoffer van geweld door het Israëlische leger. Ondanks de toenemende restricties, benadrukt ze dat Israëlische mensenrechtenverdedigers, in tegenstelling tot hun Palestijnse collega’s, hun werk - voorlopig - kunnen doen. 

Wouter Vandenhole (hoogleraar mensenrechten Universiteit Antwerpen) verzorgt de inleiding. Na het verhaal van Sarit volgt een panelgesprek in het gezelschap van Wouter Vandenhole en Brigitte Herremans van Broederlijk Delen.

Woensdag 11 oktober 2017, 19.30 u.
Universiteit Antwerpen, Prinsstraat 13, Gebouw C - Lokaal C.102.
Vertaling Engels-Nederlands wordt voorzien

'Kleine Helden’ is een initiatief van Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen (deel 2 & 3), in samenwerking met Universiteit Gent, Universiteit Antwerpen en Amnesty International Vlaanderen.