Audiowandeling : Leuven, voordat de bom valt | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
26 januari 2022

Op 11 januari 2022 rolt 'Ik weiger te haten. De mechanismen die het antisemitisme veroorzaken en in stand houden' van de persen. Kom op 26 januari naar de boeklancering en maak kennis met een thema dat steeds veel beroering veroorzaakt.

13 februari 2022

In Kunstencentrum Kaap/ Vrijstaat O kan je 13 februari luisteren naar een rijk gevuld programma: inleiding op het boek 'Ik weiger te haten' over oorzaken van racisme, antisemitisme en haat, muziek van all-round muzikant Yamen Martini (Syrië), en poëzie van de Syrisch-Koerdische Nessrin Ehmed

8 augustus, 2021 - 15:00

Audiowandeling : Leuven, voordat de bom valt

Nucleaire dreiging is niet een verhaal uit een andere wereld en een andere tijd. Dit verhaal speelt zich hier en nu af.

In Leuven kan je een stadswandeling maken, die je leidt naar plekken met verrassende verhalen over kernwapens verteld door bekende Leuvense stemmen. De impact op je eigen leven is groter dan je denkt. 

Ontdek hoe het verhaal van de kernbom jouw leven raakt en zorg mee voor een kernwapenvrije toekomst in je stad of breder in België!

De wandeling kreeg de titel 'Leuven, voordat de bom valt' mee. De citysoundtrack, die je kan horen in de digitale wandeling, is gemaakt in samenwerking met muziekcollectief De Duiven.

  • Waar: Over heel Leuven, startpunt aan Benedenplein of de Sint-Michiels vredeskerk (kan in beide richtingen gelopen worden)
  • Route: via de op voorhand te downloaden via gratis downloadbare app, ongeveer 4 km
  • Wanneer: beschikbaar vanaf 9 augustus.
  • Nodig: Smartphone, je kan vooraf de wandeling downloaden op je telefoon, maar ook ter plekke online volgen (wat het voordeel heeft dat je de autoplay functie kan gebruiken) 
  • Prijs: Gratis - Vul het onderstaande formulier in en ontvang de link naar de wandeling.

Ja, ik wandel graag 'Leuven, voordat de bom valt.'

Foto (publiek domein): Little boy, de bom die Hiroshima verwoestte in 1945