Ledendag - 24 mei 2021 | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi Vlaanderen, gaat voor in deze oecumenische vredesdienst.

30 september 2021

In "The People's Patriarch" deelt patriarch Michel Sabbah op indringende wijze zijn bezorgdheden over zijn geliefde Palestina en Jeruzalem. Kijk mee en laat je raken.

3 oktober 2021

We Are Belgium Too roept op tot een nationale betoging voor een duurzame en humane oplossing voor de 150.000 mensen zonder papieren in België. 

24 mei, 2021 - 10:30

Ledendag - 24 mei 2021

Corona en elkaar toch ontmoeten op de ledendag? Samen lukt ons dat! We halen het onderste uit de kan tijdens een webinar. Voor wie dit wil, bouwen we volledig coronaproof kleine ontmoetingskansen in.

Webinar 'Samen beweging maken' - van 10.30 tot 12.15 u.

Waar je ook bent, als je op 24 mei over een internetverbinding beschikt, kan je het webinar van onze ledendag volgen. Corona maakt slechts weinig ontmoeting mogelijk, het beetje dat ons gegund is willen we gebruiken. Stel je tuin ter beschikking om samen met enkele andere leden het webinar te volgen in een tuinbubbel. 

In onze webinar stellen we Pax Christi Vlaanderen als beweging centraal. Een heel bewuste keuze: we willen groeien als beweging, onze kracht als beweging uitspelen. Wie beweging zegt, zegt leden en vrijwilligers. Die laten we aan het woord. 

Twee Pax Christi-reporters trekken de komende weken door het Vlaamse land. Ze maken korte portretten van onze leden, die hun verscheidenheid en inspiratie in beeld brengen. Meteen de start van een ledentraject voor onze beweging. We weten dat veel mensen in Vlaanderen onze bewogenheid delen, we willen meer mensen aanspreken. 

In enkele studiogesprekken komen vrijwilligers van Pax Christi aan het woord. Ze werken rond thema’s die de beweging ter harte gaan. We willen maatschappelijke beweging en maatschappelijke verandering: de ondertekening van het verdrag op het verbod van kernwapens, meer aandacht voor de naastbestaanden van gedetineerden, een stem voor mensen zonder wettig verblijf in het asieldebat, een humaan Palestina-beleid… De vrijwilligers delen hun engagement, en nodigen u uit om mee stappen naar vrede te zetten. 

Wandelingen - 'Samen bewegen' - vanaf 14.00 u.

In de namiddag ga je op verkenning met enkele leden in een wandelbubbel op onze Congowandelingen of Fransiscuswandeling. Pax Christi ontwikkelde het afgelopen jaar enkele wandelingen, waarbij belangrijke thema’s voor onze beweging de leidraad vormen. Je kan die met een je smartphone op elk moment volgen. Samen verkennen -ook al is het in een kleine bubbel- maakt de ervaring des te waardevoller. Aan het startpunt van de wandelingen staat een gastvrouw of -heer te wachten, die je naar je bubbel loodst. 

De wandelingen:
  • Verhalen over Congo in Antwerpen - 7 km
  • Verhalen over Congo in Brussel - 3 km
  • Verhalen over Congo in Hasselt - 4 km

Meer info over wandelingen in steden over Congo

  • Met Franciscus op Vredespad

 Meer info over met Franciscus op Vredespad

We zijn er klaar voor

Onze reporters maken zich klaar voor hun ledenronde van Vlaanderen. Onze vrijwilligers scherpen hun geesten om jullie een puntige boodschap te brengen. En u? Bent u gastvrouw of gastheer voor een tuinbubbel om samen met enkele andere leden ons webinar te volgen? Stapt u ‘s middags mee in een wandelbubbel om een van de boeiende Pax Christi-wandelingen te verkennen? En in elk geval: u komt toch ook? 

Word nog snel gratis lid.

Pax Christi biedt deze ledendag aan, aan zijn leden. Ben je nog geen lid, dan heb je nog even tijd om je te registreren. Lidmaatschap van Pax Christi Vlaanderen is gratis. Als lid krijg je dat extra duwtje in de rug om mee te stappen naar vrede, en jij maakt de beweging mee sterk. Klik hier om je lid te maken. 

Inschrijven voor deelname aan het webinar of de wandelingen is verplicht. Je kan zo ook aanmelden als tuin-host als je dat wil.

Ja, ik schrijf me in voor de ledendag