Lezing Pat Patfoort: Werken aan vrede, concreet en haalbaar | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
2 maart 2020

Abouna Jens is priester en monnik van de gemeenschap van Deir Mar Moussa in Syrië, toegewijd aan de dialoog tussen christenen en moslims. Op 2 maart 2020 komt hij in Antwerpen vertellen over zijn werk, zijn ervaring en begeestering.

12 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 organiseert OKRA een vastenconferentie met als thema: geloven in verzoening en de spiritualiteit van vredeswerk. Gastspreker is Paul Lansu.

19 maart 2020

Ben jij ook bezorgd over toenemende militaire uitgaven en ontwikkeling van nieuwe wapens wereldwijd? Jaagt het idee dat gewapende robots zelfstandig beslissen over leven en dood jou de stuipen op het lijf? Wil je mee actie voeren?

1 maart, 2018 - 20:00

Lezing Pat Patfoort: Werken aan vrede, concreet en haalbaar

Op 1 maart 2018 houdt Pat Patfoort in Leuven een lezing in het teken van het herdenkingsjaar van 100 jaar einde Wereldoorlog I.

De Leuvense vredesbeweging, waar ook Pax Christi lid van is, biedt in 2018 een gamma aan activiteiten aan in het teken van het herdenkingsjaar van 100 jaar einde Wereldoorlog I. Pat Patfoort, antropologe en bedenker van het Evenwaardigheidsmodel, maar tevens Ambassadeur van de Vrede (benoemd in 2003), bijt de spits af met een lezing over geweldloze conflicttransformatie en geweldloze conflicthantering. 

Titel van de lezing is 'Werken aan vrede: heel concreet en haalbaar!'. De lezing vindt plaats in het Engels.

Locatie: Grote leeszaal, Universiteitsbibliotheek, Mgr. Ladeuzeplein 21, 3000 Leuven

Aanvang: 20 u.

Toegang: gratis

In samenwerking met Stad Leuven en KU Leuven

Om 19.40 u. speelt de universiteitsbeiaardier, Luc Rombouts, enkele vredesliederen op de beiaard van de universiteitsbibliotheek.