Livestreaming Israeli-Palestinian Memorial Day | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 geeft Paul Lansu een lezing in de kerk van oud Waterschei in Genk.

30 januari 2020

Met een groep wijkbewoners uit de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk zullen we een voorstelling maken. De voorstelling met situaties uit het dagdagelijkse leven wordt vertoond tijdens Tournée Locale.

5 februari 2020

Heb je een link met DR Congo? Goesting om samen creatief aan de slag met verhalen van hier en uit Katana. Kom dan naar het startmoment op woensdag 5 februari om 18u30

7 mei, 2019 - 19:30

Livestreaming Israeli-Palestinian Memorial Day

Op de vooravond van Memorial Day, de dag waarop gesneuvelde Israëlische soldaten en slachtoffers van terrorisme worden herdacht, organiseren Combatants for Peace en Parents' Circle Family Forum een ceremonie om mensen eraan te herinneren dat oorlog een menselijke keuze is en geen onafwendbaar lot. Beide organisaties zetten zich in Israël en Palestina intensief in voor verzoening.

Sinds de eerste ceremonie in 2006 groeit het aantal mensen dat naar deze speciale herdenking komt. Vorig jaar waren er duizenden aanwezigen.  Via deze link kan je een voorproefje krijgen.

Pax Christi Vlaanderen toont deze ceremonie via livestreaming in het vredeshuis aan de Italiëlei 98a uit solidariteit met de slachtoffers van oorlog en terrorisme en uit steun voor het werk van Combatants for Peace en Parents' Circle Family Forum.

Inkom is gratis, maar inschrijven is wel gewenst via paxchristi@paxchristi.be.

Locatie: Bibliotheek IPIS, Vredeshuis van Pax Christi Vlaanderen, Italiëlei 98a, 2000 Antwerpen

Welkom vanaf 19u30; de ceremonie start om 20u00.

Zie ook het facebookevent.