Met Franciscus en Pax Christi op vredespad in Heuvelland | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 geeft Paul Lansu een lezing in de kerk van oud Waterschei in Genk.

30 januari 2020

Met een groep wijkbewoners uit de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk zullen we een voorstelling maken. De voorstelling met situaties uit het dagdagelijkse leven wordt vertoond tijdens Tournée Locale.

5 februari 2020

Heb je een link met DR Congo? Goesting om samen creatief aan de slag met verhalen van hier en uit Katana. Kom dan naar het startmoment op woensdag 5 februari om 18u30

11 november, 2019 - 09:00

Met Franciscus en Pax Christi op vredespad in Heuvelland

Pax Christi Rijsel gaat op 11 november 2019 op vredespad in Heuvelland.

Zes jaar geleden werd in Heuvelland, op initiatief van Pax Christi Vlaanderen en de Vlaamse Kapucijnen, een vredespad ingehuldigd. Gebruik makend van het bestaande wandelnetwerk werd een wandeling met 14 haltes uitgewerkt, vertrekkend aan de kerk van Westouter of aan die van Loker. 14 kunstzinnige tegels verwoorden onderweg wat ‘mededogen’ doet. In de begeleidende brochure staan telkens twee verhalen die keer op keer een eigen aspect van ‘mededogen’ concretiseren. Het tweede verhaal komt uit onze tijd, ook verhalen uit de beide Wereldoorlogen komen aan bod. Het eerste verhaal gaat over de weg naar vrede die Franciscus van Assisi gevonden heeft. Vandaar de titel van de wandeltocht: “Met Franciscus op vredespad”.

De deelnemers uit Rijsel komen om 9 uur samen in de zaal naast de kerk van Loker. Na een moment van ontmoeting met een groep Vlaamse deelnemers begint het eerste deel van de wandeling. Rond 12 uur zijn allen terug samen bij hetzelfde startpunt te Loker voor een gezellige picknick. Na de middag begint de tweede helft van de wandeltocht. De tocht eindigt om 17 uur in de kerk van Loker met een inspirerende eucharistieviering waarbij de bisschop van Rijsel ook aanwezig zal zijn.

We verwachten nog een aantal deelnemers uit Vlaanderen. Zin om mee te doen met dit boeiend vredesinitiatief op 11 november, de hele dag of een halve dag? Neem contact op met jan.vanden.berghe@skynet.be of jo.hanssens@paxchristi.be