Migrant Lives Matter (FR/NL) | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
22 september 2021

'Uitgedaagd door de ander' verwijst tevens naar de evangelische opdracht: “Alles wat gij wilt dat de mensen voor u doen, doet dat ook voor hen” (Mattheus 7, 12).

26 september 2021

2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Toch liggen er nog steeds kernwapens van de VS gestationeerd in België. Op 26 september komen we samen met andere landen in Europa in actie om duidelijk te maken dat die kernwapens hier niet langer welkom zijn.

29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi Vlaanderen, gaat voor in deze oecumenische vredesdienst.

7 juni, 2021 - 19:00

Migrant Lives Matter (FR/NL)

De laatste 25 jaar verloren meer dan 34000 mensen het leven bij het oversteken van de Middellandse Zee om Europa te bereiken. Alleen al in de eerste maanden van 2021 waren ze met meer dan 300, een verdubbeling in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ngo’s, VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR en het IOM trekken daarom opnieuw aan de alarmbel. Verontrustend is dat zoek- en reddingsoperaties niet of te laat op gang komen. Coördinatie tussen de verschillende instanties die hulp bieden lijkt zoek.

De avond start met een getuigenis van iemand die deze oversteek waagde.

Charles Heller is co-voorzitter van Migreurop en richtte mee Watch the Med op. Hij legt uit wat vandaag precies aan de hand is op de Middellandse Zee en hoe het anders moet: van de bewuste, dodelijke “strategische” keuzes die het EU-agentschap Frontex maakt, tot het criminaliseren van ngo’s die reddingswerk doen.

Naima Charkaoui is diensthoofd beleid bij 11.11.11. Ze publiceerde het boek 'Het opengrenzenmanifest'. Op zorgvuldige wijze fileert zij voor ons de gangbare argumenten tegen open grenzen.  Daarna laat ze ons stilstaan bij goede, verrassende redenen om te dromen van een wereld waarin grenzen - vroeg of laat - open gaan.  

Praktisch

  • Maandag 7 juni 2021 van 19.00 tot 20.45 u.
  • In Nederlands en Frans. Simultane vertaling wordt voorzien.
  • Gratis
  • Online via Zoom

Ja, ik schrijf me in voor 'Migrant Lives Matter'

logo's partners