Agenda

Terug naar overzicht
21 maart 2018

101 antwoorden op stress en burn-out

21 maart 2018

Op 21 maart 2018 - Dag tegen racisme en discriminatie - brengen tienermeisjes uit de Brugse Poort theaterscènes die uit het leven gegrepen zijn. De meisjes spelen reële scenes na over dagelijks racisme en discriminatie.

22 maart 2018

Kif Kif, Pax Christi Vlaanderen en Federatie van Marokkaanse Verenigingen organiseren een avond over islamofobie in het teken van de Internationale Dag tegen Racisme en in het licht van de aanslagen van 2016.

21 maart, 2018 - 15:00

Minder - theaterscènes met tienermeisjes over racisme

Op 21 maart 2018 - Dag tegen racisme en discriminatie - brengen tienermeisjes uit de Brugse Poort theaterscènes die uit het leven gegrepen zijn. De meisjes spelen reële scenes na over dagelijks racisme en discriminatie. Tijdens deze voorstelling kunnen de toeschouwers naar hun eigen inleving de rollen aanpassen, naspelen en toebedelen.

Met dit initiatief willen we jongeren aanzetten om te praten over vooroordelen en de effecten van racisme. Veel Gentse jongeren willen hier namelijk actief over nadenken, hoe ze ermee om kun gaan en hoe ze er iets aan kunnen veranderen. 

En wat blijkt? Jongeren staan veel positiever ten aanzien van de multiculturele samenleving dan dat veel volwassenen dat zien. 

'Minder' is een samenwerkingsproject van U Move 4 PeaceVzw JongUnia en Gent: jong & wijs (Jeugddienst Gent).

Voor jongeren vanaf 12 jaar. Alle aanwezigen kunnen genieten van een tof spektakel en een gratis consumptie. Hopelijk tot dan!

Praktisch:

21 maart 2018 om 15 u.

Bij' De Vieze Gasten - Haspelstraat 31 - 9000 Gent België

GRATIS

Facebook-event