Minder - theaterscènes met tienermeisjes over racisme | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 geeft Paul Lansu een lezing in de kerk van oud Waterschei in Genk.

30 januari 2020

Met een groep wijkbewoners uit de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk zullen we een voorstelling maken. De voorstelling met situaties uit het dagdagelijkse leven wordt vertoond tijdens Tournée Locale.

5 februari 2020

Heb je een link met DR Congo? Goesting om samen creatief aan de slag met verhalen van hier en uit Katana. Kom dan naar het startmoment op woensdag 5 februari om 18u30

21 maart, 2018 - 15:00

Minder - theaterscènes met tienermeisjes over racisme

Op 21 maart 2018 - Dag tegen racisme en discriminatie - brengen tienermeisjes uit de Brugse Poort theaterscènes die uit het leven gegrepen zijn. De meisjes spelen reële scenes na over dagelijks racisme en discriminatie. Tijdens deze voorstelling kunnen de toeschouwers naar hun eigen inleving de rollen aanpassen, naspelen en toebedelen.

Met dit initiatief willen we jongeren aanzetten om te praten over vooroordelen en de effecten van racisme. Veel Gentse jongeren willen hier namelijk actief over nadenken, hoe ze ermee om kun gaan en hoe ze er iets aan kunnen veranderen. 

En wat blijkt? Jongeren staan veel positiever ten aanzien van de multiculturele samenleving dan dat veel volwassenen dat zien. 

'Minder' is een samenwerkingsproject van U Move 4 PeaceVzw JongUnia en Gent: jong & wijs (Jeugddienst Gent).

Voor jongeren vanaf 12 jaar. Alle aanwezigen kunnen genieten van een tof spektakel en een gratis consumptie. Hopelijk tot dan!

Praktisch:

21 maart 2018 om 15 u.

Bij' De Vieze Gasten - Haspelstraat 31 - 9000 Gent België

GRATIS

Facebook-event