Ontmoeting met bisschop Szyrokoradiuk (Oekraïne) | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
2 maart 2020

Abouna Jens is priester en monnik van de gemeenschap van Deir Mar Moussa in Syrië, toegewijd aan de dialoog tussen christenen en moslims. Op 2 maart 2020 komt hij in Antwerpen vertellen over zijn werk, zijn ervaring en begeestering.

12 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 organiseert OKRA een vastenconferentie met als thema: geloven in verzoening en de spiritualiteit van vredeswerk. Gastspreker is Paul Lansu.

19 maart 2020

Ben jij ook bezorgd over toenemende militaire uitgaven en ontwikkeling van nieuwe wapens wereldwijd? Jaagt het idee dat gewapende robots zelfstandig beslissen over leven en dood jou de stuipen op het lijf? Wil je mee actie voeren?

15 maart, 2016 - 19:30

Ontmoeting met bisschop Szyrokoradiuk (Oekraïne)

Bisschop Stanislaw Szyrokoradiuk is samen met dokter Ivan Yavorsky op bezoek in België om te spreken over de aanhoudende humanitaire noden in Oekraïne. Naast ontmoetingen met politici, journalisten en humanitaire organisaties willen zij ook hun verhaal delen met u. Tijdens een ontmoetingsavond op dinsdag 15 maart 2016 stellen zij kort de situatie van vandaag voor, waarna we via een symbolische actie onze verbondenheid zullen tonen met alle slachtoffers van het geweld in Oekraïne. We sluiten af met een moment van ontmoeting met beide gasten bij een drankje.

Locatie/Lieu: EPN Sapiens, Merinosstraat 1-B/ Rue du Merinos 1-B, 1210 St.-Joost-ten-Node/ St Josse-Ten-Noode

Heure/Uur: 19.30-21h

Aanmelden/Enregistrer: annemarie.gielen@paxchristi.be, marta.barandiy@gmail.com, russischhuis@gmail.com

Op de foto: Annemarie Gielen, Mgr. Szyrokoradiuk en br. Luc Vansina (Kapucijnen Vlaanderen)