Open avond: Kansen op vrede in Syrië en de regio | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
2 maart 2020

Abouna Jens is priester en monnik van de gemeenschap van Deir Mar Moussa in Syrië, toegewijd aan de dialoog tussen christenen en moslims. Op 2 maart 2020 komt hij in Antwerpen vertellen over zijn werk, zijn ervaring en begeestering.

12 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 organiseert OKRA een vastenconferentie met als thema: geloven in verzoening en de spiritualiteit van vredeswerk. Gastspreker is Paul Lansu.

17 maart 2020

Een eerste toonmoment van een theaterproject met verhalen van onrecht van jongeren uit Katana, Oost-Congo en Vlaamse jongeren met een persoonlijke band met Congo.

18 mei, 2016 - 19:30

Open avond: Kansen op vrede in Syrië en de regio

Op woensdag 18 mei 2016 heeft in het huis van de stichting Ulburghs in Zolder een open avond plaats over de toekomst van Syrië. De avond loopt in samenwerking met Pax Christi.

Onder de noemer ‘Kansen op vrede in Syrië en de omliggende landen’, buigen Paul Lansu (Pax Christi International) en Jac De bruyn zich onder meer over de vredesonderhandelingen over Syrië in Genève. Die vredesonderhandelingen zouden een aanzet moeten bieden om een einde maken aan het conflict en een politieke transitie teweeg te brengen in het land, waar de oorlog ondertussen al vijf jaar lang woedt.

18 mei 2016 -19.30 u. in het huis van de stichting Ulburghs, St. Annastraat 7 in Zolder.

Inkom vrij. Vrije bijdrage voor koffie, thee of een drankje.

Graag op voorhand inschrijven want het aantal plaatsen is beperkt tot 35 mensen.
Inschrijven via jac.debruyn@telenet.be met vermelding avond 18/5 over Syrië.

Meer info in deze flyer.

Foto: tiny.cc/Freedom House