Open avond: verkiezingsperiode in Centraal-Afrika | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
5 augustus 2020

Een stille wake en een symbolische verzending van kraanvogels naar Hiroshima en Nagasaki ter ere van de vele slachtoffers met een duidelijke boodschap: Nooit meer!

12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

12 mei, 2016 - 20:00

Open avond: verkiezingsperiode in Centraal-Afrika

Op donderdag 12 mei 2016 focust Attent, Netwerk voor maatschappelijke inzet in bisdom Antwerpen, tijdens een open avond op de woelige verkiezingsperiode in Centraal-Afrika.

De verkiezingen in Burundi (2015), de Democratische Republiek Congo (2016) en Rwanda (2017) verdienen extra aandacht. De drie presidenten van deze landen moeten er volgens de grondwet aftreden, maar hun wil om op post te blijven stort de regio in een woelige periode. Hoe verlopen de verkiezingsprocessen in Burundi, Congo en Rwanda? Leidt een nieuwe ambtstermijn voor de presidenten tot (meer) geweld? Kan België nog een rol spelen in de voormalige kolonies?

Op deze avond licht Nadia Nsayi toe waarom verkiezingen in overeenstemming met de grondwet belangrijk zijn voor de stabiliteit van de drie landen én de ganse regio. Nadia Nsayi studeerde Internationale politiek aan de KULeuven en is sinds 2010 beleidsmedewerker Centraal-Afrika voor Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen.

Praktisch

Datum: Donderdag 12 mei van 20 tot 22 uur.
Plaats: Theologisch en Pastoraal Centrum, Groenenborgerlaan 149, 2020 Antwerpen

Deelname is gratis. Meld je komst per mail of tel. 03/287.35.83 (secretariaat CCV-Antwerpen)

Foto: Kiezers in Bunia tijden de verkiezingen van 2011 (MONUSCO/Creative Commons)