Open werkgroep Internationale Veiligheid en Ontwapening | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi Vlaanderen, gaat voor in deze oecumenische vredesdienst.

30 september 2021

In "The People's Patriarch" deelt patriarch Michel Sabbah op indringende wijze zijn bezorgdheden over zijn geliefde Palestina en Jeruzalem. Kijk mee en laat je raken.

3 oktober 2021

We Are Belgium Too roept op tot een nationale betoging voor een duurzame en humane oplossing voor de 150.000 mensen zonder papieren in België. 

22 oktober, 2020 - 19:00

Open werkgroep Internationale Veiligheid en Ontwapening

Pax Christi Vlaanderen start met een nieuwe werkgroep internationale veiligheid en ontwapening. In de werkgroep brengen we mensen samen met een gedeelde verontwaardiging en met politieke interesse die graag hun steentje willen bijdragen aan positieve veranderingen. We gaan samen aan de slag, leren bij, en denken na over acties, hoe beleid te beïnvloeden en geven richting aan de visie en prioriteiten van Pax Christi Vlaanderen. 

  • Wil je meewerken aan de uitbouw van onze expertise door bijvoorbeeld internationale ontwikkelingen op te volgen? Wil je mee snuisteren in de parlementaire documenten die de weg naar een militaire interventie uitstippelen?
  • Of wil je mee met ons zoveel mogelijk burgers informeren over de meest gevaarlijke internationale veiligheidskwesties? Breng je mee de ver-van-mijn-bed-show tussen de lakens van je medeburgers?
  • Of voer jij graag actie en ben je creatief ingesteld? Geloof jij ook dat elke grote verandering is begonnen bij de overtuiging van 1 persoon?
  • Ben je een organisator, of zit er een verdoken eventmanager in jou?
  • Of kan je gevat schrijven? Is jouw pen jouw wapen?
  • Of ben je een netwerker, of iemand die de pers zolang wil bestoken dat een belangrijk vredesitem toch de plaats krijgt die het verdient? 

Lijkt dit iets voor jou? Op 22 oktober is er een open vergadering waar nieuwe geïnteresseerden eens de sfeer kunnen opsnuiven. Je kan deze zowel COVID-proof fysiek bijwonen of aanschuiven via online videoconferentie (Zoom).

Interesse?

Wanneer? Donderdag 22 oktober om 19 uur
Waar? Italiëlei 98a in Antwerpen.
(10 - 15 min. wandelen van Antwerpen-Centraal - parkeerplaats beschikbaar)
Online? Via Zoom - je ontvangt link en instructies een week voor de vergadering.
Vragen? Neem contact op met merel.selleslach@paxchristi.be.
Interesse? Meld je aan via het contactformulier hieronder. 

- UDPATE: Gezien de nieuwe COVID-ontwikkelingen is er een reële kans dat de vergadering enkel via videoconferentie (Zoom) zal lopen. Wettelijk mag deze nog fysiek plaatsvinden aangezien we de nodige afstandsregels in acht kunnen nemen, maar we houden dag na dag de situatie in het oog. Een definitieve beslissing valt op vrijdag 16 oktober (6/10) -

Ja, ik doe mee!

Foto:rawpixel.com/adobe stock