Persactie - Lancering campagne op 21 september | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
19 februari 2020

Op 19 februari 2020 organiseert het Centrum voor Vredesethiek van de KU Leuven i.s.m. Pax Christi Vlaanderen een colloquium over de ethische vraagstukken rond oorlogvoering met autonome wapensystemen.

2 maart 2020

Abouna Jens is priester en monnik van de gemeenschap van Deir Mar Moussa in Syrië, toegewijd aan de dialoog tussen christenen en moslims. Op 2 maart 2020 komt hij in Antwerpen vertellen over zijn werk, zijn ervaring en begeestering.

12 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 organiseert OKRA een vastenconferentie met als thema: geloven in verzoening en de spiritualiteit van vredeswerk. Gastspreker is Paul Lansu.

14 december, 2015 - 11:00

Persactie - Lancering campagne op 21 september

Persactie

Op 21 september 2015, Internationale Dag van de Vrede, wordt de campagne officieel gelanceerd in Brussel. Zangeres Leki zorgt als meter van de campagne voor de muzikale toets. Ze wordt bijgestaan door twee fantastische dansers met internationale faam: Bruce Blanchard en Zach Swagga. Ze kleuren op hun manier hun keuze voor vrede in! Deze artiesten symboliseren de wilskracht die aanwezig is in de Congolese maatschappij. Een kracht die we elke dag zien op het terrein en die ons doet geloven dat vrede mogelijk is.

Ook onze internationale gast uit Zuid-Kivu, Jean-Jacques Nganya, is van de partij. Hij roept op voor meer politiek engagement voor vrede in Oost-Congo.

Iedereen welkom!

Wanneer?          Maandag 21 september om 11.00 u

Waar ?              Europaplein, bij hoofdingang station Brussel-Centraal

PERSUITNODIGING