Richtend onze voeten op de weg van vrede - Oecumenisch Vredesgebed | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
1 oktober 2022

De lokale Pax Christi groep Haacht organiseert de 7de Vredeswandeling in het groen rond Haacht.

2 oktober 2022

Fiets- en Picknickactie in Brussel om kernwapens België (en de hele wereld) uit te krijgen

10 oktober 2022

In België is de doodstraf officieel afgeschaft. Toch zijn er vragen te stellen bij het Belgisch detentiebeleid. Want ... 'Wat als straf doodmaakt?' Staat levenslang opsluiten niet gelijk met een doodstraf? Wat met het groot aantal zelfdodingen? Luister mee naar gastspreker Koen Geens.

28 september, 2022 - 10:30

Richtend onze voeten op de weg van vrede - Oecumenisch Vredesgebed

Het wekelijks Oecumenisch Middaggebed van de Antwerpse Raad van Kerken heeft plaats in de kapel van de Studentenparochie (Ignatiuskapel) aan de Prinsstraat 13a, Antwerpen.

Op woensdag 28 september 2022 is voorganger E.H. Paul Lansu, bestuurder bij Pax Christi International en Pax Christi Vlaanderen. Hij is tevens actief als priester in Borgerhout.

Het thema van de viering is: ‘richtend onze voeten op de weg van de vrede’ (Lucas, 1, 77-79).

Het Middaggebed op die dag vindt plaats tijdens de vredesperiode van 21 september (Internationale Dag van de Vrede) tot en met dinsdag 4 oktober 2022 (feestdag Franciscus van Assisi).

Welkom ben je vanaf 10.30 uur. Het gebed begint om 11 uur en afsluiten kan je in ‘Zomaar een Dak’ met een kop koffie. ‘Zomaar een dak’ is de vaste stek van de Universitaire Parochie van Antwerpen. Iedereen is van harte welkom.