Right(s) now! Manifestatie voor een solidaire samenleving | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
20 april 2020

Op 20 april 2020 gaan we 'Samen lezen', een laagdrempelige manier om mensen met diverse achtergronden samen te brengen door samen te lezen, te luisteren en te vertellen. - AFGELAST

25 april 2020

Nieuwe datum! - De stadswandeling ‘Verhalen over Congo in Hasselt’, met als gids Michiel Stinckens, wordt verplaatst van 25 april naar 12 september 2020.

27 april 2020

Op de Israëlisch-Palestijnse Memorial Day, de dag waarop in Israël en Palestina slachtoffers van oorlog, terreur en ander dodelijk geweld worden herdacht, verzorgen Combatants for Peace en Parents' Circle een ceremonie vol getuigenissen, muziek en voordrachten. Kijk mee!

12 mei, 2019 - 13:30

Right(s) now! Manifestatie voor een solidaire samenleving

Op 12 mei 2019 komen tientallen organisaties uit het middenveld in Brussel op straat voor een duurzame, solidaire en inclusieve samenleving.

Artikel 23 van de Grondwet zegt: "Iedereen heeft het recht op een menswaardig leven.” Dat betekent concreet: een gezond klimaat, een goede job, gelijke rechten, betaalbare zorg, een menselijk migratiebeleid en niet elke maand alles bijeen moeten harken om te overleven. Dáár willen wij dat de volgende regeringen werk van maken.

Twee weken voor de verkiezingen slaan we daarom de handen in elkaar voor een duurzame, solidaire en inclusieve samenleving. Omdat alles met elkaar verbonden is: geen klimaatbeleid zonder sociale rechtvaardigheid, geen strijd tegen ongelijkheid zonder oog voor de planeet. Spring mee op de kar! Samen op straat, voor mens en klimaat. 

Op initiatief van Hart boven Hard stappen tientallen organisaties daarom op 12 mei van het Noord-Station naar het Jubelpark in Brussel op en vragen luid en duidelijk: RIGHT(S) NOW!

Praktisch:

Om 13u. verzamelen we aan station Brussel-Noord. Om 13.30 u. beginnen we met stappen. Rond 15.30 u. komen we aan in het Jubelpark voor een feestelijke apotheose met muziek, dans en speeches.

Alle info, parcours en praktische  afspraken vind je op deze pagina.

Bekijk de flyer van dit event.

rights now - annemarie