Right(s) now! Manifestatie voor een solidaire samenleving | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
2 maart 2020

Abouna Jens is priester en monnik van de gemeenschap van Deir Mar Moussa in Syrië, toegewijd aan de dialoog tussen christenen en moslims. Op 2 maart 2020 komt hij in Antwerpen vertellen over zijn werk, zijn ervaring en begeestering.

12 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 organiseert OKRA een vastenconferentie met als thema: geloven in verzoening en de spiritualiteit van vredeswerk. Gastspreker is Paul Lansu.

19 maart 2020

Ben jij ook bezorgd over toenemende militaire uitgaven en ontwikkeling van nieuwe wapens wereldwijd? Jaagt het idee dat gewapende robots zelfstandig beslissen over leven en dood jou de stuipen op het lijf? Wil je mee actie voeren?

12 mei, 2019 - 13:30

Right(s) now! Manifestatie voor een solidaire samenleving

Op 12 mei 2019 komen tientallen organisaties uit het middenveld in Brussel op straat voor een duurzame, solidaire en inclusieve samenleving.

Artikel 23 van de Grondwet zegt: "Iedereen heeft het recht op een menswaardig leven.” Dat betekent concreet: een gezond klimaat, een goede job, gelijke rechten, betaalbare zorg, een menselijk migratiebeleid en niet elke maand alles bijeen moeten harken om te overleven. Dáár willen wij dat de volgende regeringen werk van maken.

Twee weken voor de verkiezingen slaan we daarom de handen in elkaar voor een duurzame, solidaire en inclusieve samenleving. Omdat alles met elkaar verbonden is: geen klimaatbeleid zonder sociale rechtvaardigheid, geen strijd tegen ongelijkheid zonder oog voor de planeet. Spring mee op de kar! Samen op straat, voor mens en klimaat. 

Op initiatief van Hart boven Hard stappen tientallen organisaties daarom op 12 mei van het Noord-Station naar het Jubelpark in Brussel op en vragen luid en duidelijk: RIGHT(S) NOW!

Praktisch:

Om 13u. verzamelen we aan station Brussel-Noord. Om 13.30 u. beginnen we met stappen. Rond 15.30 u. komen we aan in het Jubelpark voor een feestelijke apotheose met muziek, dans en speeches.

Alle info, parcours en praktische  afspraken vind je op deze pagina.

Bekijk de flyer van dit event.

rights now - annemarie