Salongesprek: is islamofobie een vorm van racisme? | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 geeft Paul Lansu een lezing in de kerk van oud Waterschei in Genk.

30 januari 2020

Met een groep wijkbewoners uit de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk zullen we een voorstelling maken. De voorstelling met situaties uit het dagdagelijkse leven wordt vertoond tijdens Tournée Locale.

5 februari 2020

Heb je een link met DR Congo? Goesting om samen creatief aan de slag met verhalen van hier en uit Katana. Kom dan naar het startmoment op woensdag 5 februari om 18u30

22 maart, 2018 - 19:30

Salongesprek: is islamofobie een vorm van racisme?

Er bestaan veel onduidelijkheden over de term islamofobie. Sommigen zeggen dat het fenomeen niet bestaat, anderen beweren dat het een kwalijke vorm van racisme is. In dit salongesprek gaan Martijn de Koning, onderzoeker bij de Radboud Universiteit Nijmegen, en Yasmina Akhandaf, één van de oprichters van BOEH (Baas over eigen hoofd), dieper in op deze thematiek. We proberen enkele mythen omtrent het begrip te doorprikken en helder in kaart te brengen welke impact islamofobie in onze samenleving al dan niet heeft.

Dit salongesprek wordt georganiseerd door Kif Kif, Pax Christi Vlaanderen en Federatie van Marokkaanse Verenigingen. De avond kadert in de herdenking van de aanslagen in Brussel en Zaventem op 22 maart 2016, maar is tevens gekoppeld aan de Internationale Dag tegen Racisme op 21 maart.

==Praktisch==
Tijd: donderdag 22/03 om 19u30

Plaats: TOKO139, Statiestraat 139, 2600 Berchem

De toegang is gratis, maar gelieve wel in te schrijven via info@kifkif.be