Schaadt de gevangenis onze samenleving? | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
22 september 2021

'Uitgedaagd door de ander' verwijst tevens naar de evangelische opdracht: “Alles wat gij wilt dat de mensen voor u doen, doet dat ook voor hen” (Mattheus 7, 12).

26 september 2021

2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Toch liggen er nog steeds kernwapens van de VS gestationeerd in België. Op 26 september komen we samen met andere landen in Europa in actie om duidelijk te maken dat die kernwapens hier niet langer welkom zijn.

29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi Vlaanderen, gaat voor in deze oecumenische vredesdienst.

15 februari, 2021 - 19:00

Schaadt de gevangenis onze samenleving?

"In een democratische, moderne samenleving is er voor de gevangenis, een sociale vuilbak, geen plaats meer" zegt Alvaro Gil-Robles, Mensenrechtencommissaris van de Raad van Europa.

De gevangenis wordt vandaag radicaal in vraag gesteld. Niet alleen in de Europese instellingen, maar ook binnen organisaties op het terrein én op academische, gerechtelijk en economisch vlak.

  • Een ex-gedetineerde getuigt over het leven zoals het is in de gevangenis.

  • Experten en aalmoezeniers Pieter De Witte (CRED, KULeuven) en Geneviève Frère (Gevangenis van Sint-Gillis) zoomen in op de problemen met ons huidige gevangenissysteem.

  • Ambassadeur van de vrede Hans Claus (vzw De Huizen) gaat samen met Pieter De Witte (CRED, KULeuven) in op alternatieven en toont hoe het in Transitiehuizen anders kan.

 

Praktisch:

  • 15 februari 2021 van 19.00 u. tot 20.45 u.
  • Online via Zoom.
  • Gratis

--> Inschrijven via: www.houseofcompassion.be/inschrijving

Dit evenement is tweetalig. Vertaling van het Frans naar het Nederlands en omgekeerd wordt voorzien.

-----------------

Een organisatie van House of Compassion “Schaadt de gevangenis onze samenleving?” in samenwerking met l’Observatoire International des Prisons, het Centrum voor Religie, Ethiek en Detentie en Pax Christi.