Somud u Ahlam - Verzet en dromen | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
5 augustus 2020

Een stille wake en een symbolische verzending van kraanvogels naar Hiroshima en Nagasaki ter ere van de vele slachtoffers met een duidelijke boodschap: Nooit meer!

12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

7 januari, 2017 - 20:00

Somud u Ahlam - Verzet en dromen

Op 7 januari 2017 speelt Annet Henneman van Teatro di Nascosto een bijzondere 'theaterreportagemonoloog', gebaseerd op haar reizen door Irak, Iraaks Koerdistan en Palestina.

Met muziek en fotoreportage deelt Annet verhalen van hoop, dromen en verzet met het publiek. 

" ... Karballah Irak, Basra, Bagdad, een moeder vertelt fragmenten uit haar dagelijks leven in Irak, de oorlog tegen ISIS en hoe haar zoon en vele vrienden proberen om de controle over hun leven terug te krijgen. 

Palestina Jabel el Baba, (de berg van de paus), het leven van de Bedoeïenen in een vluchtelingenkamp tegenover een Israëlische kolonie, hun verzet tegen de vernielingen van hun huizen. 

Suleimania, Iraaks Koerdistan, een in tweeën verdeelde regio. Onbetaalde salarissen, gesloten scholen, de oorlog in Mosul, veel peshmergas. Broers, echtgenoten en zonen die vechten aan de frontlinie..."

Zaterdag 7 januari 2017 van 20.00 tot 21.30

Pax Christi Vlaanderen, Italiëi 98a, 2000 Antwerpen in de bovenzaal

Tickets: €10 (Sociaal tarief €5) 

Reserveren via: event@collectieftheaterhart.be
De inkomsten gaan integraal naar Teatro di Nascosto