Somud u Ahlam - Verzet en dromen | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
23 januari 2020

Met een groep wijkbewoners uit de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk zullen we een voorstelling maken. De voorstelling met situaties uit het dagdagelijkse leven wordt vertoond tijdens Tournée Locale.

25 januari 2020

Sluit je aan bij de Vredeswake op zaterdag 25 januari 2020 om oorlog met Iran te vermijden! 14u op het Europaplein aan Brussel-Centraal.

30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 geeft Paul Lansu een lezing in de kerk van oud Waterschei in Genk.

7 januari, 2017 - 20:00

Somud u Ahlam - Verzet en dromen

Op 7 januari 2017 speelt Annet Henneman van Teatro di Nascosto een bijzondere 'theaterreportagemonoloog', gebaseerd op haar reizen door Irak, Iraaks Koerdistan en Palestina.

Met muziek en fotoreportage deelt Annet verhalen van hoop, dromen en verzet met het publiek. 

" ... Karballah Irak, Basra, Bagdad, een moeder vertelt fragmenten uit haar dagelijks leven in Irak, de oorlog tegen ISIS en hoe haar zoon en vele vrienden proberen om de controle over hun leven terug te krijgen. 

Palestina Jabel el Baba, (de berg van de paus), het leven van de Bedoeïenen in een vluchtelingenkamp tegenover een Israëlische kolonie, hun verzet tegen de vernielingen van hun huizen. 

Suleimania, Iraaks Koerdistan, een in tweeën verdeelde regio. Onbetaalde salarissen, gesloten scholen, de oorlog in Mosul, veel peshmergas. Broers, echtgenoten en zonen die vechten aan de frontlinie..."

Zaterdag 7 januari 2017 van 20.00 tot 21.30

Pax Christi Vlaanderen, Italiëi 98a, 2000 Antwerpen in de bovenzaal

Tickets: €10 (Sociaal tarief €5) 

Reserveren via: event@collectieftheaterhart.be
De inkomsten gaan integraal naar Teatro di Nascosto