Agenda

Terug naar overzicht
27 april 2019

Pax Christ staat op 27 april 2019 op de ikVRIJWILLIG-beurs in Antwerpen. Wil jij ook een steentje bijdragen aan de vrede? Of zoek je gewoon een fijne tijdsbesteding? Kom zeker langs.

29 april 2019

Op 29 april 2019 organiseert U Move 4 Peace in Brussel een congres over het project PeaceCraft, dat ze uitwerkten in samenwerking met !DROPS.

29 april 2019

Op maandag 29 april 2019 vertoont het Afrika Filmfestival in CC De Kern Wilrijk de documentaire ‘Congo Lucha’, over de jongerenbeweging Lucha. Nadia Nsayi leidt de film in.

1 juli, 2018 - 10:00

Congowandeling in Antwerpen

Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen organiseerden met 'Verhalen over Congo in Antwerpen', een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

De drie eerste stadswandelingen (op 30 juni en 1 juli 2018) zijn volzet. Heb je toch nog interesse om deze boeiende toer mee te maken? Laat het ons weten!

Journalist en Ambassadeur voor de Vrede Guy Poppe gidst je door de stad en brengt verhalen over een Congolees dorp op het Zuid, het Tropisch Instituut, de Congoboten aan de kaai, het Congolese consulaat op het Mechelseplein en de diamantwijk aan het Centraal Station. De wandeling geeft vooral inzicht in een complex netwerk van zakenlui, politici en edellieden die ten tijde van koning Leopold II fortuinen verdienden met de invoer van rubber uit Congo.

We sluiten af met een receptie in Congolese sfeer.

De wandelingen lopen in samenwerking met het Vlaams-Afrikaans Huis Kuumba en Hand in Hand tegen racisme.

Wil je graag een bericht ontvangen als we de wandeling opnieuw organiseren? Laat dan hieronder je contactgegevens achter.

Interesse wandeling

Wil je graag met een groep deelnemen aan een volgende toer, stuur dan een mail naar nadia.nsayi@paxchristi.be

Praktisch

  • Vertrekpunt: Entrepot du Congo, Vlaamsekaai 42, Antwerpen
  • Aankomst: Vlaamse Kapucijnen / Pax Christi Vlaanderen, Italiëlei 98A
  • Duur van de wandeling: 2,5 uur
  • Prijs per deelnemer: 10 euro
  • Informatie: nadia.nsayi@paxchristi.be of 0479/516898

Foto: Gids Guy Poppe met wandelaars voor de 'L'Entrepôt du Congo', op de Vlaamsekaai in Antwerpen.