Stadswandeling ‘Verhalen over Congo in Antwerpen’ | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 geeft Paul Lansu een lezing in de kerk van oud Waterschei in Genk.

30 januari 2020

Met een groep wijkbewoners uit de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk zullen we een voorstelling maken. De voorstelling met situaties uit het dagdagelijkse leven wordt vertoond tijdens Tournée Locale.

5 februari 2020

Heb je een link met DR Congo? Goesting om samen creatief aan de slag met verhalen van hier en uit Katana. Kom dan naar het startmoment op woensdag 5 februari om 18u30

15 november, 2019 - 10:00

Stadswandeling ‘Verhalen over Congo in Antwerpen’

Op vrijdag 15 november 2019 organiseert Pax Christi Vlaanderen een stadswandeling onder de noemer 'Verhalen over Congo in Antwerpen'.

In 2019 organiseert Pax Christi Vlaanderen (i.s.m. Broederlijk Delen) met ‘Verhalen over Congo in Antwerpen’ een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo. De wandeling vindt plaats op vijf symbolische dagen in de Belgisch-Congolese geschiedenis.

Journalist Guy Poppe gidst je door de stad en brengt verhalen over een Congolees dorp op het Zuid, het Tropisch Instituut, de Congoboten aan de kaai en de diamantwijk aan het Centraal Station. De wandeling geeft inzicht in een complex netwerk van zakenlui, politici en edellieden die ten tijde van koning Leopold II fortuinen verdienden met de invoer van rubber uit Congo.

Algemeen directeur Annemarie Gielen ontvangt de groep op het eind van de wandeling in de bovenzaal van Pax Christi Vlaanderen en geeft een korte duiding bij het waarom van deze activiteit.

Praktisch

  • Duur van de wandeling: 3 uur (zorg voor goede stapschoenen)
  • Prijs per deelnemer: 10 euro
  • Vertrekpunt: Entrepot du Congo, Vlaamsekaai 42
  • Aankomst: Pax Christi Vlaanderen, Italiëlei 98A

Vrijdag 15 november 2019 van 10 tot 13 u.

De inschrijvingen voor deze wandeling zijn afgesloten! Check onze website voor nieuwe wandelingen in 2020.

Wil je met een groep (minimum 15/maximum 20 deelnemers) toch nog inschrijven voor een wandeling? Contacteer ons dan op 03/225 10 00 of via paxchristi@paxchristi.be.

Wij bekijken samen met de gidsen welke data er mogelijk zijn.