Startmoment stemmen uit Katana | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
22 september 2021

'Uitgedaagd door de ander' verwijst tevens naar de evangelische opdracht: “Alles wat gij wilt dat de mensen voor u doen, doet dat ook voor hen” (Mattheus 7, 12).

26 september 2021

2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Toch liggen er nog steeds kernwapens van de VS gestationeerd in België. Op 26 september komen we samen met andere landen in Europa in actie om duidelijk te maken dat die kernwapens hier niet langer welkom zijn.

29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi Vlaanderen, gaat voor in deze oecumenische vredesdienst.

5 februari, 2020 - 18:30

Startmoment stemmen uit Katana

Wat?

Bij Pax Christi Vlaanderen werken we met participatief theater om in dialoog te gaan over conflicten die leven in de samenleving.

Deel 1: Katana – DR Congo

In  samenwerking met de Congolese organisatie/vredesbeweging ‘Africa Reconciled’/’Afrique Reconcilié’ (AR), gebaseerd in Oost-Congo. Africa Reconciled werd in 2011 opgericht door de jonge activist Pascal Mugaruka. De organisatie heeft jongerenclubs in de Kivustreek. Dit zijn groepen jongeren die in zes verschillende steden regelmatig samenkomen om in dialoog te gaan over politieke, sociaal-economische en veiligheidsuitdagingen in de regio. Hierin worden de geëngageerde jongeren actief begeleid om vredesactoren in hun gemeenschap te worden.

Eind januari krijgt de plaatselijke jongerenclub van Africa Reconciled in Katana een training in de methodiek van participatief theater. Ze zullen de methodiek aanleren om er later zelf mee aan de slag te gaan. Op het einde zullen ook scènes aan het grote publiek ter plaatse worden voorgesteld.

Deel 2: België

De verhalen uit Katana worden meegenomen naar België voor het tweede deel van het project. Hier zullen jongeren met een link met DR Congo het creatieve woord nemen; Naast de verhalen uit Katana zullen we ook met deze verhalen aan de slag gaan. Samenkomsten zijn gepland in februari – maart, een toonmoment zal in maart plaatsvinden.

Iets voor jou?

We zoeken naar jongeren

  • met een link met DR Congo
  • die aanwezig kunnen zijn op het startmoment op woensdag 5 februari om 18.30 op de Italiëlei 98a, 2000 Antwerpen (eten zal voorzien worden)
  • die zich vrij kunnen maken voor 3 creatiemomenten in februari - maart (samen te bekijken afhankelijk van de beschikbaarheid)
  •  met ‘goesting’ om zowel met de verhalen uit Katana als de eigen verhalen aan de slag te gaan

Wat krijg je ervoor terug?

  •  de kans om artistiek aan de slag te gaan met zowel de verhalen uit Katana als je eigen verhalen
  • € 30 vrijwilligersvergoeding per creatiemoment

Interesse? Laat iets weten aan Thomas: thomas.deweer@paxchristi.be of 0472/49.19.67