Stiltecirkel voor Oekraïne met korte inleiding - Westmalle | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
1 oktober 2022

De lokale Pax Christi groep Haacht organiseert de 7de Vredeswandeling in het groen rond Haacht.

2 oktober 2022

Fiets- en Picknickactie in Brussel om kernwapens België (en de hele wereld) uit te krijgen

10 oktober 2022

In België is de doodstraf officieel afgeschaft. Toch zijn er vragen te stellen bij het Belgisch detentiebeleid. Want ... 'Wat als straf doodmaakt?' Staat levenslang opsluiten niet gelijk met een doodstraf? Wat met het groot aantal zelfdodingen? Luister mee naar gastspreker Koen Geens.

24 september, 2022 - 17:00

Stiltecirkel voor Oekraïne met korte inleiding - Westmalle

Sinds 26 maart houdt een actieve vredesgroep elke zaterdag om 17u een stiltecirkel voor vrede in Oekraïne, op een grasveldje bij het gemeentehuis van Westmalle. De stiltecirkel van 24 september valt op een speciaal moment: 21 september is de internationale Dag van de Vrede en 24 september markeert 7 maand oorlog in Oekraïne.

Annemarie Gielen, bewegingswerker Conflictregio’s en Fondsenwerving van Pax Christi Vlaanderen, zal hierbij aanwezig zijn. In het kader van de huidige oorlog zal zij kort het nieuwe Manifest voor Vrede toelichten en iets zeggen over wat deze oorlog betekent voor de getroffen bevolking, zowel in Oekraïne als Rusland. Daarna houden we 7 minuten stilte (voor elke maand oorlog 1 minuut), afgerond met een accordeonversie van het vredeslied.

Wie wil, kan nadien nog napraten.

Praktisch:

Datum en uur: zaterdag 24 september 2022 om 17u

Locatie: grasveld aan gemeentehuis van Westmalle, Antwerpsesteenweg 246 - Westmalle.

Ter informatie: het is de intentie om vanaf september deze stiltecirkel in Westmalle maandelijks verder te laten doorgaan, de laatste zaterdag van de maand om 17u. Het initiatief startte na een oproep begin maart van Pax Christi Vlaanderen om in heel Vlaanderen stiltecirkels te organiseren.