Storytelling: What about Africa - Motherland stories | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
2 maart 2020

Abouna Jens is priester en monnik van de gemeenschap van Deir Mar Moussa in Syrië, toegewijd aan de dialoog tussen christenen en moslims. Op 2 maart 2020 komt hij in Antwerpen vertellen over zijn werk, zijn ervaring en begeestering.

12 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 organiseert OKRA een vastenconferentie met als thema: geloven in verzoening en de spiritualiteit van vredeswerk. Gastspreker is Paul Lansu.

19 maart 2020

Ben jij ook bezorgd over toenemende militaire uitgaven en ontwikkeling van nieuwe wapens wereldwijd? Jaagt het idee dat gewapende robots zelfstandig beslissen over leven en dood jou de stuipen op het lijf? Wil je mee actie voeren?

23 november, 2018 - 19:00

Storytelling: What about Africa - Motherland stories

Op vrijdag 23 november 2018 heeft in Mechelen de eerste van vier storytellingavonden plaats met sprekers en deelnemers van Afrikaanse origine.

Met What about Africa - Motherland stories organiseert VOEM een reeks van vier storytellingavonden waar sprekers van Afrikaanse origine aan het woord komen. Jong en oud nemen plaats op het podium en nemen ons mee naar hun moederland/Afrika en zoeken de link met hun thuisland, België. Hoe kijken zij naar hun moederland, wat kan dat ons meegeven en hoe zien wij de toekomst ... ?

De Afrikaanse gemeenschap wil van zich laten horen. Zij draagt heel wat verhalen met zich mee. Verhalen die we niet genoeg horen, maar die onze samenleving verrijken en mee vorm geven.

Op deze avonden nemen telkens drie sprekers ons mee in hun verhaal. Tussendoor zijn er artistieke intermezzo’s. De avond sluit telkens af met een panel van jongeren die in gesprek gaan over Afrikaanse urban legends, wilde verhalen of hun eigen ervaringen.

De eerste editie heeft plaats in ROJM Mechelen, een jeugdcentrum dat ooit ontstaan is vanuit een groep Marokkaanse jongeren in de jaren ‘70 en nu is uitgegroeid is tot één van de grootste jeugdcentra in Vlaanderen.

Kain Khalid, een Vlaamse rapper met Marokkaanse roots, gidst ons doorheen de avond en voorziet ons van artistieke intermezzo’s.

Sprekers:

  • Nadia Nsayi is beleidsmedewerkster Congo bij Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen. Haar focus ligt op vrede en inspraak in Congo.
  • Moussa Don Pandzou reisde afgelopen zomer naar Kinshasa. Hij reflecteert over zijn reis, de ideeën die er ontstonden en het schoolproject: ‘WakaWaka Generation school’
  • Mj Sandra Koussandja is airhostess en kan dankzij haar werk verschillende landen bezoeken. Zij neemt ons mee op reis door de verschillende Afrikaanse landen die ze bezocht.


Jessy Ohanu, student diplomatie, leidt het gesprek in goede banen.

Panel: Mohamed Barrie (Ayo), Francis Bile (Really, Sachet Vert), Bitshilualua Kabeya (Tuseme Ju Ya) en Roeland Quarcoo (Afro-Vlaams politicus) vormen het panel van dienst.

Praktisch

ROJM Mechelen, Battelsesteenweg 50A, 2800 Mechelen

23 november 2018 – 19 tot 21.30 u.

De toegang is gratis.

In samenwerking met Black speaks back en Waka Waka Generation

Meer info op deze pagina