Agenda

Terug naar overzicht
22 september 2018

Op zaterdag 22 september 2018 heeft in Haacht voor de derde keer een vredeswandeling plaats. Een niet te missen en inspirerende activiteit georganiseerd i.s.m. vredesweekpartner TAU.

22 september 2018

In de stad van priester Daens start de Vredesweek met een inspirerende vredeswake.

22 september 2018

Zaterdag 22 september 2018 organiseren de Sint-Michielsbeweging en Nsanga een vredesviering in Brugge.

27 oktober, 2017 - 16:45

Symposium: BEELD(vorming)

Op 27 oktober 2017 organiseert de Erasmushogeschool Brussel een symposium over Beeldvorming. Olivier Forges geeft er een workshop over hoe beeldentheater een andere blik kan werpen op bepaalde situaties en dominante verhalen.

Beeldvorming is een thema dat veel facetten en invullingen kent, een vlag die vele ladingen dekt. Met dit symposium wil de Erasmushogeschool een brede doelgroep van educatieve & pedagogische professionals uit onderwijs, welzijn, vrije tijd en cultuur laten kennis maken met een ruime waaier aan benaderingen, inzichten en projecten met het doel om:
· handvaten aan te reiken
· blikken te verruimen
· referentiekaders zowel scherp te stellen als in twijfel te trekken 
· brillen op en af te zetten 

Iedere educatieve en pedagogische professional is immers schetser/producent van beelden, maar ook consument van (en misschien ook wel slachtoffer van) een tendentieuze beeldvorming. 

Laat u mee vormen/omvormen/hervormen/over beeld, beelden, vorming van beelden, beeldvorming en nog zoveel meer door o.a. Griet De Knopper, Ilse Ghekiere, Ruben Merch, Heidi Desmet, Pascal Verhoest, Joke Bauwens, Kevin Smets, Steven De Baerdemaker, Mieke Vanhoutte, Bert Pieters, Omar Ba, Jan Vandemoortele, Sylvie Walraevens, Dimokritos Kavadias, Guillaume Van der Stighelen, Arzu Yentür, Eric Corijn, Cherif El Farri, Sigrid Arents en Ico Maly. U merkt het, wij hebben nogal wat in petto voor u...

Waaronder de workshop: Scènes van onrecht, beelden van verandering gegeven door Olivier Forges (Pax Christi Vlaanderen)

Participatief theater kan vormen van beeldvorming blootleggen en transformeren. In plaats van enkel in dialoog te treden met woorden gebruiken we een andere taal, een beeldtaal. Diverse dramatechnieken zorgen ervoor dat iemand vanuit diverse perspectieven zaken kan bekijken en veranderen. Door afstand te nemen of bv. door een andere rol op te nemen. Het gezegde “een beeld zegt meer dan 1.000 woorden” krijgt in deze workshop handen en voeten. Theaterervaring is geen vereiste. Methode is breed inzetbaar.

MEER INFO