Syrians on Syria: Syriërs aan het woord | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
5 augustus 2020

Een stille wake en een symbolische verzending van kraanvogels naar Hiroshima en Nagasaki ter ere van de vele slachtoffers met een duidelijke boodschap: Nooit meer!

12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

15 maart, 2017 - 19:00

Syrians on Syria: Syriërs aan het woord

Op woensdag 15 maart 2017 wordt opnieuw een avond georganiseerd met Syrische getuigen.

Naar aanleiding van de zesde (!) verjaardag van het begin van de opstand in Syrië, heeft op 15 maart 2017 opnieuw een avond plaats in het kader van ‘Syrians on Syria’. Het is de eerste avond in een reeks van vier (in 2017) waarin Syrische burgers getuigen over de toestand in Syrië en waarom zij vluchtten. Bovenal gaan ze in op wat mensen hier voor Syrië kunnen doen.

De eerste editie staat in het teken van het leven in belegerde Syrische gebieden en de ‘surrender or starve’-strategie die gehanteerd wordt. Reinoud Leenders (King’s College Londen) leidt de avond in. Daarna volgt een panelgesprek met Syrische getuigen, gevolgd door een vraag & antwoord met het publiek.

De avond besluit met een hapje en een drankje.

Praktisch

Locatie: Italiëlei 98a, Antwerpen

Aanvang: 19 u. (deuren: 18.30 u.)

Deelname is gratis, wel graag inschrijven voor 14 maart 2017 bij willem.staes@paxchristi.be.

De avond loopt met de steun van Pax Christi Vlaanderen en 11.11.11.