Talternatief: beurs vol alternatieven voor een andere samenleving | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
2 maart 2020

Abouna Jens is priester en monnik van de gemeenschap van Deir Mar Moussa in Syrië, toegewijd aan de dialoog tussen christenen en moslims. Op 2 maart 2020 komt hij in Antwerpen vertellen over zijn werk, zijn ervaring en begeestering.

12 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 organiseert OKRA een vastenconferentie met als thema: geloven in verzoening en de spiritualiteit van vredeswerk. Gastspreker is Paul Lansu.

19 maart 2020

Ben jij ook bezorgd over toenemende militaire uitgaven en ontwikkeling van nieuwe wapens wereldwijd? Jaagt het idee dat gewapende robots zelfstandig beslissen over leven en dood jou de stuipen op het lijf? Wil je mee actie voeren?

27 februari, 2016 - 14:00

Talternatief: beurs vol alternatieven voor een andere samenleving

Overal nemen mensen zelf het initiatief om te bouwen aan een duurzame en sociaal rechtvaardige samenleving. Op ‘Talternatief’ kom je meer te weten over tientallen initiatieven die vandaag in of buiten Antwerpen actief zijn. Kom kennismaken op de infomarkt of laat je inspireren in de speakerscorner. Want tegenover strenge besparingen en kille tendensen in de samenleving pleit Hart boven Hard voor alternatieven: van deelinitiatieven tot energiecoöperaties, van sociale kruideniers tot makerlabs of van sociaal-artistieke buurtgroepen tot plukboerderijen. Met repaircafé en creatief samenwerken aan de Grote Parade van 20 maart.

Opening door Tine Hens, Knack-journaliste en auteur van Het klein verzet.

Een greep uit de deelnemers: Antwerpen op wieltjes – Antwerpenize – Plukboerderij Schelle – Autodelen Cozycar – PeerBY – Climaxi – Lets Antwerpen – Natuurpunt – Open School – Veggieplan EVA – en natuurlijk Pax Christi Vlaanderen.

Het programma en de deelnemende alternatieven groeit elke dag aan. 

Toegang: vrije bijdrage t.v.v. Hart Boven Hard

Bekijk hier het facebookevenement.