Talternatief: beurs vol alternatieven voor een andere samenleving | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
20 april 2020

Op 20 april 2020 gaan we 'Samen lezen', een laagdrempelige manier om mensen met diverse achtergronden samen te brengen door samen te lezen, te luisteren en te vertellen. - AFGELAST

25 april 2020

Nieuwe datum! - De stadswandeling ‘Verhalen over Congo in Hasselt’, met als gids Michiel Stinckens, wordt verplaatst van 25 april naar 12 september 2020.

27 april 2020

Op de Israëlisch-Palestijnse Memorial Day, de dag waarop in Israël en Palestina slachtoffers van oorlog, terreur en ander dodelijk geweld worden herdacht, verzorgen Combatants for Peace en Parents' Circle een ceremonie vol getuigenissen, muziek en voordrachten. Kijk mee!

27 februari, 2016 - 14:00

Talternatief: beurs vol alternatieven voor een andere samenleving

Overal nemen mensen zelf het initiatief om te bouwen aan een duurzame en sociaal rechtvaardige samenleving. Op ‘Talternatief’ kom je meer te weten over tientallen initiatieven die vandaag in of buiten Antwerpen actief zijn. Kom kennismaken op de infomarkt of laat je inspireren in de speakerscorner. Want tegenover strenge besparingen en kille tendensen in de samenleving pleit Hart boven Hard voor alternatieven: van deelinitiatieven tot energiecoöperaties, van sociale kruideniers tot makerlabs of van sociaal-artistieke buurtgroepen tot plukboerderijen. Met repaircafé en creatief samenwerken aan de Grote Parade van 20 maart.

Opening door Tine Hens, Knack-journaliste en auteur van Het klein verzet.

Een greep uit de deelnemers: Antwerpen op wieltjes – Antwerpenize – Plukboerderij Schelle – Autodelen Cozycar – PeerBY – Climaxi – Lets Antwerpen – Natuurpunt – Open School – Veggieplan EVA – en natuurlijk Pax Christi Vlaanderen.

Het programma en de deelnemende alternatieven groeit elke dag aan. 

Toegang: vrije bijdrage t.v.v. Hart Boven Hard

Bekijk hier het facebookevenement.