Tekenen van hoop scheppen voor Syrië | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
20 april 2020

Op 20 april 2020 gaan we 'Samen lezen', een laagdrempelige manier om mensen met diverse achtergronden samen te brengen door samen te lezen, te luisteren en te vertellen. - AFGELAST

25 april 2020

Nieuwe datum! - De stadswandeling ‘Verhalen over Congo in Hasselt’, met als gids Michiel Stinckens, wordt verplaatst van 25 april naar 12 september 2020.

27 april 2020

Op de Israëlisch-Palestijnse Memorial Day, de dag waarop in Israël en Palestina slachtoffers van oorlog, terreur en ander dodelijk geweld worden herdacht, verzorgen Combatants for Peace en Parents' Circle een ceremonie vol getuigenissen, muziek en voordrachten. Kijk mee!

17 maart, 2016 - 12:00

Tekenen van hoop scheppen voor Syrië

Half maart is het 5 jaar geleden dat de geweldloze protestmarsen in Syrië van start zijn gegaan voor meer basisrechten en vrijheden. Ontelbare Syriërs zijn sindsdien slachtoffer van een brutale repressie en een niets ontziende oorlog. Pax Christi International heeft bij deze gelegenheid een oproep gelanceerd tot daden van solidariteit, gebed en vasten #HopeforSyria.

Pax Christi Vlaanderen en ORBIT vzw stellen een teken van hoop in samenwerking met Broederlijk Delen, het Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede en onze Franstalige zusterorganisaties.
Op donderdag 17 maart van 12 uur tot 15 uur in de kerk van Goede Bijstand, Kolenmarkt 89 in het centrum van Brussel zijn we in verbondenheid met alle slachtoffers van de oorlog en zeker ook met de Syrische vluchtelingen hier bij ons.

We kiezen uitdrukkelijk voor een tijd van gebed, vasten en ontmoeting. Wie daaraan wil meedoen, is welkom. Er is ruimte voor meerdere talen en met name Nederlands, Frans, Engels en Arabisch.  

Het verloop is als volgt gepland:

- 12 uur: welkom, toelichting bij de betekenis van het vasten voor vrede en bij de oproep van Pax Christi International, gevolgd door een woord uit de Bijbel en de Koran 

- 12.30 uur tot 13 uur: delen van onze betrokkenheid op het drama in Syrië in kleine groepen

- 13 uur tot 14 uur: stil gebed en stille interreligieuze meditatie, ondersteund door liederen, gebeden en inspirerende teksten voor vrede in verschillende talen 

- 14 uur tot 15 uur: we luisteren naar het verdriet en de hoop van onze Syrische vrienden; ontmoeting bij een kopje thee in zaal “De Schelp”  

Contact en aanmelden bij: jo.hanssens@paxchristi.be

Bekijk de flyer van deze activiteit