Tekenen van hoop scheppen voor Syrië | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
2 maart 2020

Abouna Jens is priester en monnik van de gemeenschap van Deir Mar Moussa in Syrië, toegewijd aan de dialoog tussen christenen en moslims. Op 2 maart 2020 komt hij in Antwerpen vertellen over zijn werk, zijn ervaring en begeestering.

12 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 organiseert OKRA een vastenconferentie met als thema: geloven in verzoening en de spiritualiteit van vredeswerk. Gastspreker is Paul Lansu.

19 maart 2020

Ben jij ook bezorgd over toenemende militaire uitgaven en ontwikkeling van nieuwe wapens wereldwijd? Jaagt het idee dat gewapende robots zelfstandig beslissen over leven en dood jou de stuipen op het lijf? Wil je mee actie voeren?

17 maart, 2016 - 12:00

Tekenen van hoop scheppen voor Syrië

Half maart is het 5 jaar geleden dat de geweldloze protestmarsen in Syrië van start zijn gegaan voor meer basisrechten en vrijheden. Ontelbare Syriërs zijn sindsdien slachtoffer van een brutale repressie en een niets ontziende oorlog. Pax Christi International heeft bij deze gelegenheid een oproep gelanceerd tot daden van solidariteit, gebed en vasten #HopeforSyria.

Pax Christi Vlaanderen en ORBIT vzw stellen een teken van hoop in samenwerking met Broederlijk Delen, het Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede en onze Franstalige zusterorganisaties.
Op donderdag 17 maart van 12 uur tot 15 uur in de kerk van Goede Bijstand, Kolenmarkt 89 in het centrum van Brussel zijn we in verbondenheid met alle slachtoffers van de oorlog en zeker ook met de Syrische vluchtelingen hier bij ons.

We kiezen uitdrukkelijk voor een tijd van gebed, vasten en ontmoeting. Wie daaraan wil meedoen, is welkom. Er is ruimte voor meerdere talen en met name Nederlands, Frans, Engels en Arabisch.  

Het verloop is als volgt gepland:

- 12 uur: welkom, toelichting bij de betekenis van het vasten voor vrede en bij de oproep van Pax Christi International, gevolgd door een woord uit de Bijbel en de Koran 

- 12.30 uur tot 13 uur: delen van onze betrokkenheid op het drama in Syrië in kleine groepen

- 13 uur tot 14 uur: stil gebed en stille interreligieuze meditatie, ondersteund door liederen, gebeden en inspirerende teksten voor vrede in verschillende talen 

- 14 uur tot 15 uur: we luisteren naar het verdriet en de hoop van onze Syrische vrienden; ontmoeting bij een kopje thee in zaal “De Schelp”  

Contact en aanmelden bij: jo.hanssens@paxchristi.be

Bekijk de flyer van deze activiteit