Tentoonstelling: No More Hibakusha! | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
1 augustus 2021

Samen met de Leuvense Vredesbeweging herdenken we de slachtoffers van Hiroshima en Nagasaki tijdens deze vredeswake in de Sint-Michiels vredeskerk in Leuven.

1 augustus 2021

De hele maand augustus kan je een kijkje komen nemen naar een tentoonstelling van jonge Japanse kunstenaars. Zij geven hun visie op een kernwapenvrije toekomst.

1 augustus 2021

Tijdens deze interactieve stadswandeling kom je verrassende verhalen over kernwapens te weten. Daarnaast is er ook een speurtocht voor kinderen. Ontmantel samen de kernbom!

1 augustus, 2021 - 15:00

Tentoonstelling: No More Hibakusha!

Kernwapens lijken in België ver weg voor wie na de Koude Oorlog geboren is. Toch wordt er nu nog steeds gigantisch geïnvesteerd in massavernietigingswapens. Dat dit geld niet naar jeugd, onderwijs, gezondheid of klimaat gaat, is een keuze. Het betekent een zware hypotheek op toekomstige generaties.

Japan is een land met een ingrijpende nucleaire geschiedenis (Hiroshima, Nagasaki, Fukushima). Daar ondervinden jongeren hoe de gevolgen letterlijk generaties lang doorwerken. Niet alleen gezondheid maar ook discriminatie van zij die de atoombommen overleefden (de Hibakusha) is een grote zorg.

De Leuvense Vredesbeweging en Pax Christi Vlaanderen nodigden jonge Japanse kunstenaars uit. Deze tentoonstelling is opgebouwd rond de thematiek van een kernwapenvrije toekomst. Hoe beleven jonge Japanners hun geschiedenis? Hoe kijken ze vandaag naar kernwapens? Ontdek hun gedroomde toekomst zonder kernwapens

  • Wanneer: Hele maand augustus – de kerk is toegankelijk tijdens de vaste openingsuren (di-zo van 13u30 tot 16u30)
  • Waar: Sint-Michiels Vredeskerk in Leuven
  • Vrije donatie

Foto (publiek domein): Hiroshima na de bom