Tentoonstelling: No More Hibakusha! | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
26 januari 2022

Op 11 januari 2022 rolt 'Ik weiger te haten. De mechanismen die het antisemitisme veroorzaken en in stand houden' van de persen. Kom op 26 januari naar de boeklancering en maak kennis met een thema dat steeds veel beroering veroorzaakt.

13 februari 2022

In Kunstencentrum Kaap/ Vrijstaat O kan je 13 februari luisteren naar een rijk gevuld programma: inleiding op het boek 'Ik weiger te haten' over oorzaken van racisme, antisemitisme en haat, muziek van all-round muzikant Yamen Martini (Syrië), en poëzie van de Syrisch-Koerdische Nessrin Ehmed

31 augustus, 2021 - 13:30

Tentoonstelling: No More Hibakusha!

Kernwapens lijken in België ver weg voor wie na de Koude Oorlog geboren is. Toch wordt er nu nog steeds gigantisch geïnvesteerd in massavernietigingswapens. Dat dit geld niet naar jeugd, onderwijs, gezondheid of klimaat gaat, is een keuze. Het betekent een zware hypotheek op toekomstige generaties.

Japan is een land met een ingrijpende nucleaire geschiedenis (Hiroshima, Nagasaki, Fukushima). Daar ondervinden jongeren hoe de gevolgen letterlijk generaties lang doorwerken. Niet alleen gezondheid maar ook discriminatie van zij die de atoombommen overleefden (de Hibakusha) is een grote zorg.

In het kader van de herdenkingen van de atoombom op Hiroshima en Nagasai op 6 en 9 augustus nodigen De Leuvense Vredesbeweging en Pax Christi Vlaanderen jonge Japanse kunstenaars uit. Deze tentoonstelling is opgebouwd rond de thematiek van een kernwapenvrije toekomst. Hoe beleven jonge Japanners hun geschiedenis? Hoe kijken ze vandaag naar kernwapens? Ontdek hun gedroomde toekomst zonder kernwapens

  • Wanneer: Hele maand augustus – de kerk is toegankelijk tijdens de vaste openingsuren (di-zo van 13u30 tot 16u30)
  • vernissage met receptie op zondag 1 augustus met vredeskansel door Els de Groen, orgelconcert op het nieuwe Contiusorgel.
  • Waar: Sint-Michiels Vredeskerk, Naamsestraat 59 te Leuven
  • Vrije donatie

 

Foto (publiek domein): Hiroshima na de bom