Toonmoment: creatieweek 'Geen licht zonder schaduw' | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 geeft Paul Lansu een lezing in de kerk van oud Waterschei in Genk.

30 januari 2020

Met een groep wijkbewoners uit de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk zullen we een voorstelling maken. De voorstelling met situaties uit het dagdagelijkse leven wordt vertoond tijdens Tournée Locale.

5 februari 2020

Heb je een link met DR Congo? Goesting om samen creatief aan de slag met verhalen van hier en uit Katana. Kom dan naar het startmoment op woensdag 5 februari om 18u30

10 juni, 2018 - 13:30

Toonmoment: creatieweek 'Geen licht zonder schaduw'

De UM4P-jokers trekken zich van 4 juni tot 10 juni 2018 terug in de heuvelende omgeving van Dworp, Destelheide, om er te werken aan hun participatief theaterproject 'Geen licht zonder schaduw'.

Samen met de UM4P-ers zakt ook Evan Hastings, Amerikaans theatermaker en 'joker', af naar het Brabantse dorp. En een gemotiveerde groepje van een 7-tal mensen, die elk vanuit een ander perspectief met justitie in aanraking zijn gekomen: ex-gedetineerden, slachtoffers van misdaden, familieleden van slachtoffer/dader, vrijwilligers & professionals in de gevangenis, …

Met hoogtes en laagtes gaan we de eerste stappen zetten in het creëren van een theatervoorstelling rond de complexe vraag hoe we als samenleving omgaan met mensen die delicten plegen en de slachtoffers van hun daden? We zullen intensief werken rond de vraag wat het doel is van justitie voor de overheid en de samenleving en of dit doel bereikt wordt. Evan zal de week artistiek begeleiden, omdat we het plan opgevat hebben schaduwtheater te integreren in de voorstelling.

Op zondag 10 juni 2018 om 13.30 uur nodigen we je uit op een eerste toonmoment. We presenteren onze draft-voorstelling (waar we staan na een week creatie) en vragen jullie feedback en suggesties. 

Heb je bijzondere voeling of een link met de thematiek, kom dan zeker af!

De details op een rij:

Adres: Dworp, Destelheidestraat 66, 1652 Beersel

Programma:

13 uur: inloop met koffie en thee

13.30-15 uur: presentatie en feedback vanuit het publiek

Inschrijven is nodig.

Schrijf je hier in

Dank aan onze partners De Huizen en Without Walls