UITGESTELD - Bikes not Bombs | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
10 november 2020

Online lezing van professor Tom Sauer. Verdiep je naar aanleiding van de historische ratificatie van het VN-kernwapenverdrag in de thematiek en de rol van België.

11 november 2020

De gemeente Kasterlee gedenkt het einde van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog, met bezinning, getuigenis en muziek.

15 november 2020

Op zondag 15 november 2020 organiseert Pax Christi Vlaanderen een stadswandeling onder de noemer ‘linken met Congo in Leuven’, met als gids Michiel Stinckens.

11 oktober, 2020 - 13:00

UITGESTELD - Bikes not Bombs

De NMBS voert werken uit tijdens het weekend van 10-11 oktober waardoor het station van Neerpelt moeilijk bereikbaar is. Daarom stellen we de fietsactie uit naar het voorjaar van 2021. Stay tuned voor meer informatie!

Wist je dat er nog steeds een twintigtal kernbommen liggen in België? Vind jij dit ook onaanvaardbaar? Wil jij hier iets aan doen?

Laat van je horen tijdens een fietstocht rond het militair domein van Kleine Brogel! Want die kernbommen, die willen we niet. We versieren onze fietsen met vredesvlaggen, doen een tour rond de militaire vliegbasis en laten onze fietsbellen luider rinkelen dan de overvliegende gevechtsvliegtuigen. Zo waarschuwen we onze politici voor de gevaren van de kernwapens op ons grondgebied en zetten we nucleaire ontwapening terug bovenaan de politieke agenda. Onze eis is eenvoudig: België, onderteken het VN-kernwapenverbod!

We spreken af aan het station van Neerpelt. Er vertrekt een rechstreekse trein vanuit Antwerpen, en voor zij die met de auto willen komen is er een gratis parking beschikbaar aan het station. Iedereen neemt zo veel mogelijk zijn eigen fiets mee. Voor zij die geen fiets hebben, zijn er fietsen beschikbaar om te huren aan 6 euro per fiets. Dit laat je best zo snel mogelijk op voorhand weten via merel.selleslach@paxchristi.be. Vergeet ook geen mondmasker, vredesvlag, slingers om de fiets te versieren, bellen, en water mee te nemen.

Interesse? Omwille van de coronamaatregelen is registratie voor deelname verplicht. Gelieve te registreren via dit formulier.

Praktisch

Datum: TBC
Locatie: Afspraak aan het station van Neerpelt (Stationstraat 84, 3910 Neerpelt)
Uur: Vertrek om 13u aan het station