VERBINDINGsfestival - Samen voor beter | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

19 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo.

6 maart, 2018 - 14:00

VERBINDINGsfestival - Samen voor beter

In een samenleving waar verbindende factoren wegvallen wordt het moeilijker om met diverse groepen samen te wonen. Als tegenstellingen de overhand halen verdwijnt het cement tussen mensen, organisaties en buurten. Dan heerst het ieder-voor-zich.

Maar als mensen opstaan die de polis als een samenwerkingsproject zien, als groepen ijveren voor coalitie, dan krijg je sociale cohesie.

Beweging.net wil werken aan meer samenhang. Ze willen mensen en organisaties laten proeven van verbindende initiatieven die inspirerend werken. Daar waar vroeger verenigen van mensen een middel was, is het nu meer en meer een doel geworden.

Om dit in de praktijk te brengen organiseert Beweging.net Brussel-Halle-Vilvoorde het VERBINDINGsfestival 'Samen voor beter' met onder meer onze collega Thomas Deweer die er een workshop aanbiedt samen met Saïda IsbaÏ (ACV Diversiteit) over polarisatie geïnspireerd op de bevindingen van de Vredesweekcampagne 2017.