Virtuele Youth Conference on Killer Robots | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
22 september 2021

'Uitgedaagd door de ander' verwijst tevens naar de evangelische opdracht: “Alles wat gij wilt dat de mensen voor u doen, doet dat ook voor hen” (Mattheus 7, 12).

26 september 2021

2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Toch liggen er nog steeds kernwapens van de VS gestationeerd in België. Op 26 september komen we samen met andere landen in Europa in actie om duidelijk te maken dat die kernwapens hier niet langer welkom zijn.

29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi Vlaanderen, gaat voor in deze oecumenische vredesdienst.

12 december, 2020 - 10:30

Virtuele Youth Conference on Killer Robots

De International Student Conference van Japen organiseert op 12 december in samenwerking met de Campaign to Stop Killer Robots een online jeugdconferentie met deelnemers en sprekers van over de hele wereld.

En ook de Belgische jeugd ligt wakker van de gevaren van killer robots. Zoveel was duidelijk toen de Campaign to Stop Killer Robots in juni 2020 laureaat van de Vredesprijs van Ieper werd. Meer dan 90% van de uitgebrachte stemmen kwamen van jongeren. Dit is een duidelijke boodschap aan onze regering: doe iets aan killer robots!

Daarom zal Fien Bosteels tijdens de conferentie komen spreken over waarom zij het belangrijk vindt om killer robots te verbieden. Fien deed vorig jaar stage bij Pax Christi en leerde toen voor het eerst over het bestaan van killer robots. Een thema dat ze sindsdien van dichtbij is blijven volgen.

Naast jongeren zullen er ook medewerkers van de Japanse overheid en van de Verenigde Naties komen uitleggen wat zij doen aan het probleem van killer robots.

Wil je graag meer te weten komen? Volg dan mee de conferentie op zaterdag 12 december 2020 om 10u30 (Belgische tijd) via Zoom. Inschrijven doe je best op voorhand via de link onderaan.

Samen zeggen we stop tegen tegen killer robots!

Praktisch

Waar: via Zoom
Wanneer: 12 december van 10u30-12u30 
Inschrijven kan via https://bit.ly/2JBBqWF