Vormingssessie - Uitgedaagd door de Ander | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
22 september 2021

'Uitgedaagd door de ander' verwijst tevens naar de evangelische opdracht: “Alles wat gij wilt dat de mensen voor u doen, doet dat ook voor hen” (Mattheus 7, 12).

26 september 2021

2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Toch liggen er nog steeds kernwapens van de VS gestationeerd in België. Op 26 september komen we samen met andere landen in Europa in actie om duidelijk te maken dat die kernwapens hier niet langer welkom zijn.

29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi Vlaanderen, gaat voor in deze oecumenische vredesdienst.

22 september, 2021 - 14:00

Vormingssessie - Uitgedaagd door de Ander

'Uitgedaagd door de ander' verwijst tevens naar de evangelische opdracht: “Alles wat gij wilt dat de mensen voor u doen, doet dat ook voor hen” (Mattheus 7, 12). Christenen zijn zorgdragers en bruggenbouwers. Het openstaan voor de andere mens bevordert de broederlijkheid en menselijke waardigheid van ieder mens. Aan vrede en verzoening werken is een taak van ieder mens. Welke zijn de drijfveren van zinzoekend en zingevend vredeswerk?

In deze bezinning zoeken wij mede door duiding van de actualiteit naar inspiratie en opdracht voor het vredeswerk vandaag en maken kennis met de internationale katholieke vredes- en verzoeningsbeweging Pax Christi.

Deze vormingsssie wordt begeleid door E.H. Paul Lansu Pax Christi International, Pax Christi Vlaanderen en Attent - het Netwerk voor maatschappelijke inzet van het bisdom Antwerpen op uitnodiging van OKRA.

Praktisch

  • Woensdag 22 september 2021 om 14 uur.
  • Parochiezaal De Mikman, Tolhuisstraat 32 te Schelle
  • Gratis. Zonder inschrijving.