Vredeskansel herdenkingen Hiroshima & Nagasaki | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
1 augustus 2021

Samen met de Leuvense Vredesbeweging herdenken we de slachtoffers van Hiroshima en Nagasaki tijdens deze vredeswake in de Sint-Michiels vredeskerk in Leuven.

1 augustus 2021

De hele maand augustus kan je een kijkje komen nemen naar een tentoonstelling van jonge Japanse kunstenaars. Zij geven hun visie op een kernwapenvrije toekomst.

1 augustus 2021

Tijdens deze interactieve stadswandeling kom je verrassende verhalen over kernwapens te weten. Daarnaast is er ook een speurtocht voor kinderen. Ontmantel samen de kernbom!

1 augustus, 2021 - 15:00

Vredeskansel herdenkingen Hiroshima & Nagasaki

Op 6 en 9 augustus 1945 werden de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki met de grond gelijk gemaakt door een atoombom. De jaren nadien volgde een wereldwijde wapenwedloop. Dertig  jaar na het einde van de Koude Oorlog bedreigen nog steeds meer dan 13.000 kernwapens de levens en gezondheid van miljarden mensen. Ook op Belgische bodem staan er gestationeerd. Het gevaar is nog lang niet geweken.

De Leuvense Vredesbeweging herdenkt ieder jaar de slachtoffers van Hiroshima en Nagasaki. Dit jaar is er samen met Pax Christi een uitgebreid programma op touw gezet. Naast de herinnering aan het verleden, kijken we naar de toekomst. Er is aandacht voor de dreiging maar ook ruimte voor hoop. Kernwapens zijn immoreel en illegaal. Het is tijd voor verandering!

De Vredeskansel in de Sint-Michielskerk is ondertussen een traditie. Dit jaar klimt de Nederlandse Els de Groen op het spreekgestoelte. Met haar expertise op vlak van radioactieve straling en de effecten op de mens wordt haar lezing een stevige aftrap voor het herdenkingsprogramma.

De Vredeskerk is de gedroomde plek dankzij het engagement voor solidariteit en rechtvaardigheid.

Programma
  • Live orgel concert
  • Vredeskansel door Els De Groen
  • Vernissage van de tentoonstelling met feestelijke receptie

Wanneer: Zondag 1 augustus om 15u.

Waar: Sint-Michiels Vredeskerk in Leuven