Vredeswandeling Haacht | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
22 september 2021

'Uitgedaagd door de ander' verwijst tevens naar de evangelische opdracht: “Alles wat gij wilt dat de mensen voor u doen, doet dat ook voor hen” (Mattheus 7, 12).

26 september 2021

2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Toch liggen er nog steeds kernwapens van de VS gestationeerd in België. Op 26 september komen we samen met andere landen in Europa in actie om duidelijk te maken dat die kernwapens hier niet langer welkom zijn.

29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi Vlaanderen, gaat voor in deze oecumenische vredesdienst.

26 september, 2020 - 10:15

Vredeswandeling Haacht

Een wandeling in het groen om en rond Haacht. Niet zomaar een wandeling, maar één die tijd maakt om letterlijk en figuurlijk halt te houden bij thema's oorlog en vrede, bruggen bouwen, vergeving en verzoening.

De Vredeswandeling gaat reeds voor de 5de keer door. Wandel mee langs een groene lus van 16 km via de oevers van de Dijle naar de Hansbrug en Antitankgracht. Deze werd gegraven in 1939 voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en maakte deel uit van de verdedigingslinie Koningshooik-Waver. De weg voert langs het Haachts Broek terug naar de vertrekplaats.

Vrede staat centraal. Sta samen met andere wandelaars stil bij het thema en luister naar teksten over oorlog en vrede, bruggen bouwen, vergeving en verzoening. Niet veraf, maar kortbij.

Praktisch

Zaterdag 26 september

Vertrek aan het station van Haacht om 10:15 - Einduur voorzien rond 17:00. Wandelaars die een halve dag willen meestappen kunnen om 13:00 afronden of aansluiten aan het kasteel van Roost (picknickmoment).  

Picknick en drank meebrengen.

Mondmasker is verplicht voor momenten er geen 1,5 m afstand kan bewaard

Kom je mee? Geef dan een seintje aan Wies Beckers via: wiesbeckers@live.be of 016608936