Vredesweek - Circles4Change | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 geeft Paul Lansu een lezing in de kerk van oud Waterschei in Genk.

30 januari 2020

Met een groep wijkbewoners uit de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk zullen we een voorstelling maken. De voorstelling met situaties uit het dagdagelijkse leven wordt vertoond tijdens Tournée Locale.

5 februari 2020

Heb je een link met DR Congo? Goesting om samen creatief aan de slag met verhalen van hier en uit Katana. Kom dan naar het startmoment op woensdag 5 februari om 18u30

24 september, 2018 - 18:30

Vredesweek - Circles4Change

Vredesweekpartner Labo vzw organiseert maandelijks een 'circle 4 change'. Op maandag 24 september 2018 wordt de link gelegd met de thematiek 'Iedereen Thuis'.

Voel jij je thuis in je huis? Onder je vrienden en familie? Wonen je vrienden en familie dichtbij of veraf? Wat betekent dat eigenlijk 'je thuis voelen'? Voel je je geborgen, veilig, vertrouwd, gesteund of zelfs versterkt door je omgeving?

Samen gaan we op zoek naar wat ‘je thuis voelen’ betekent voor ons in deze samenleving. En we kijken verder. Hoe kunnen wij een thuis vormen voor anderen? Voor mensen die in onze samenleving geen plek krijgen? Voor mensen die genoodzaakt waren om hun thuis te verlaten en een nieuwe thuis te zoeken? En we kijken ook voorbij grenzen en naties… Hoe kunnen wij mee een thuis bezorgen voor mensen die ver van hier wonen? Voor mensen die onder druk staan van klimaatverandering, oorlog en uitsluiting?

Circles4Change staat voor persoonlijke en maatschappelijke thema’s creatief en samen verkennen. Verschillende technieken worden hiervoor gebruikt, zoals verhalen, theater, foto’s en vooral gesprekscirkels: een eeuwenoude ontmoetingsronde. Vanuit deze ontmoeting groeit solidariteit, vriendschap en goesting om ons steentje bij te dragen aan deze planeet.

Alle leeftijden, culturen, achtergronden en talen zijn welkom

Praktisch

Waar? Pax Christi Vlaanderen, Italiëlei 98a, 2000 Antwerpen

Wanneer? Inloop met eten en thee om 18.30 u, start cirkel om 19 u.

Vrije bijdrage