Vredesweek - Debat: Media en polarisering | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
19 februari 2020

Op 19 februari 2020 organiseert het Centrum voor Vredesethiek van de KU Leuven i.s.m. Pax Christi Vlaanderen een colloquium over de ethische vraagstukken rond oorlogvoering met autonome wapensystemen.

2 maart 2020

Abouna Jens is priester en monnik van de gemeenschap van Deir Mar Moussa in Syrië, toegewijd aan de dialoog tussen christenen en moslims. Op 2 maart 2020 komt hij in Antwerpen vertellen over zijn werk, zijn ervaring en begeestering.

12 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 organiseert OKRA een vastenconferentie met als thema: geloven in verzoening en de spiritualiteit van vredeswerk. Gastspreker is Paul Lansu.

3 oktober, 2017 - 19:30

Vredesweek - Debat: Media en polarisering

Op dinsdag 3 oktober 2017 organiseren Pax Christi Vlaanderen en het Vredescentrum van Antwerpen een debat over 'media en polarisering'.

De Vredesweekpartners roepen op tot een verandering in discours, positieve verhalen tegen de tendens van wij-zij denken in. Hierin lijkt een essentiële rol te zijn weggelegd voor med

Dragen de media een verantwoordelijkheid in het huidig klimaat van polarisering? Hoe communiceren over provocerende figuren en gebeurtenissen die tot verdeeldheid kunnen leiden? Is er ruimte voor positieve communicatie die aanzet tot meer verbondheid? We gaan op zoek naar antwoorden op deze en andere prangende vragen tijdens een open gesprek.

Met o.a. Tim Pauwels (ombudsman VRT NWS) en Tom Naegels (voormalig journalist De Standaard)
Moderator: Giselle Nath

Een organisatie van Pax Christi Vlaanderen in samenwerking met Vredescentrum vzw

Sint-Bernarduscentrum, Lombardenvest 23, Antwerpen

Schrijf je in

Foto: Creative Commons