Vredesweek Filmvertoning 'Backup Butembo' in Brugge | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
19 februari 2020

Op 19 februari 2020 organiseert het Centrum voor Vredesethiek van de KU Leuven i.s.m. Pax Christi Vlaanderen een colloquium over de ethische vraagstukken rond oorlogvoering met autonome wapensystemen.

2 maart 2020

Abouna Jens is priester en monnik van de gemeenschap van Deir Mar Moussa in Syrië, toegewijd aan de dialoog tussen christenen en moslims. Op 2 maart 2020 komt hij in Antwerpen vertellen over zijn werk, zijn ervaring en begeestering.

12 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 organiseert OKRA een vastenconferentie met als thema: geloven in verzoening en de spiritualiteit van vredeswerk. Gastspreker is Paul Lansu.

30 september, 2016 - 20:00

Vredesweek Filmvertoning 'Backup Butembo' in Brugge

Op 30 september 2016 organiseren Nsanga en de Pax Christigroep Brugge de documentaire 'Backup Butembo', over vrouw zijn in Oost-Congo.

Deze bijzondere documentaire van Elien Spillebeen en Martijn D'haene vertelt het verhaal van buitengewoon sterke vrouwen in Oost-Congo. De regio is al ruim 15 jaar het strijdtoneel van een bloedig conflict. In de stad Butembo groeit een positief verzet. De bevolking probeert de controle over haar lot en leven terug te krijgen. Wanneer het geweld in en rond Butembo toeneemt, kijken de inwoners niet langs de zijlijn toe. Ze lopen het gevaar soms letterlijk tegemoet.

Locatie: DC DE Garve, Pannebekestraat, Sint-Jozef.

Inkom: gratis

Datum & uur: vrijdag 30 september, vanaf 20 u.

Bekijk de trailer van de film