Vredesweek Fototentoonstelling in Hasselt | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 geeft Paul Lansu een lezing in de kerk van oud Waterschei in Genk.

30 januari 2020

Met een groep wijkbewoners uit de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk zullen we een voorstelling maken. De voorstelling met situaties uit het dagdagelijkse leven wordt vertoond tijdens Tournée Locale.

5 februari 2020

Heb je een link met DR Congo? Goesting om samen creatief aan de slag met verhalen van hier en uit Katana. Kom dan naar het startmoment op woensdag 5 februari om 18u30

24 september, 2016 - 10:00

Vredesweek Fototentoonstelling in Hasselt

Van 24 september tot 15 oktober 2016 loopt in Hasselt de tentoonstelling ‘Oost-Congo: beelden van conflict, gezichten van hoop’.

De tentoonstelling geeft sprekende foto’s van de Congolese fotograaf Chrispin Mvano weer. In het eerste deel krijgt de bezoeker beelden te zien van het conflict dat exact 20 jaar geleden uitbrak in Oost-Congo.

In het tweede deel wordt de donkere realiteit doorbroken met hoopvolle gezichten. De bezoeker krijgt een unieke inkijk in het leven van rebellen die weer burgers werden en voor vrede kozen. De rebellen werden bijgestaan door lokale organisaties en hun echtgenotes.

Praktisch

Tulpinstraat 75, 3500 Hasselt.

Van maandag tot vrijdag doorlopend open. Zaterdagochtend van 10u tot 12u. in het Pastoraal Centrum.

De opening van de tentoonstelling heeft plaats tijdens het debat van 23 september 2016, met Micheline Mwendike (Lucha - DR Congo), Hilde Vautmans (Open VLD) & Johan Swinnen (Voormalig ambassadeur voor België in DR Congo.