Vredesweek - Franciscaanse vredeswake | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
19 februari 2020

Op 19 februari 2020 organiseert het Centrum voor Vredesethiek van de KU Leuven i.s.m. Pax Christi Vlaanderen een colloquium over de ethische vraagstukken rond oorlogvoering met autonome wapensystemen.

2 maart 2020

Abouna Jens is priester en monnik van de gemeenschap van Deir Mar Moussa in Syrië, toegewijd aan de dialoog tussen christenen en moslims. Op 2 maart 2020 komt hij in Antwerpen vertellen over zijn werk, zijn ervaring en begeestering.

12 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 organiseert OKRA een vastenconferentie met als thema: geloven in verzoening en de spiritualiteit van vredeswerk. Gastspreker is Paul Lansu.

2 oktober, 2017 - 19:30

Vredesweek - Franciscaanse vredeswake

De Minderbroeders Kapucijnen en Pax Christi Vlaanderen organiseren op maandag 2 oktober 2017 een Franciscaanse vredeswake.

Traditioneel sluit de Vredesweek spiritueel af met de Franciscaanse vredeswake, in de kerk van de minderbroeders aan de Ossenmarkt in Antwerpen.

De wake biedt inspiratie, met diverse getuigenissen, zang en gebed in the thema van de Vredesweek: dit jaar staan liefde en verbondenheid centraal. We brengen verschillende culturen en spirituele achtergronden liefdevol samen.

Kerk van de minderbroeders, Ossenmarkt/Korte Winkelstraat, Antwerpen.

Aanvang: 19.30 u..