Vredesweek Interreligieuze vredeswake: barmhartigheid is een weg naar vrede | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
5 augustus 2020

Een stille wake en een symbolische verzending van kraanvogels naar Hiroshima en Nagasaki ter ere van de vele slachtoffers met een duidelijke boodschap: Nooit meer!

12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

7 oktober, 2016 - 20:00

Vredesweek Interreligieuze vredeswake: barmhartigheid is een weg naar vrede

De Dialooggroep moslims-christenen van HET ABRAHAMHUIS vzw organiseert op vrijdag 7 oktober 2016 in het kader van de Vredesweek een interreligieuze vredeswake.

Op deze 26ste editie van de vredeswake zijn moslims en christenen in het Genkse (én uiteraard alle andere geïnteresseerden in en buiten Genk) vriendelijk uitgenodigd.

De wake heeft plaats in de Johanneskerk van de Verenigde Protestantse Kerk in België te Genk, Laatgoedstraat, 60 te Genk (Waterschei)

Vrijdag, 7 oktober 2016, om 20 uur

Aansluitend om 20.45 u. volgen in het Karl Barth-centrum, benedenzaal van de kerk, een ontmoeting en tafelgesprekken ter afsluiting van het ‘Zilveren jaar Abrahamhuisjaar  2015-2016’.

Lees meer over inhoud van de wake en het 'zilveren jaar' op deze pagina.