Vredesweek - Mag het wat m€€r zijn? Politici gaan in debat - GEANNULEERD | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
2 maart 2020

Abouna Jens is priester en monnik van de gemeenschap van Deir Mar Moussa in Syrië, toegewijd aan de dialoog tussen christenen en moslims. Op 2 maart 2020 komt hij in Antwerpen vertellen over zijn werk, zijn ervaring en begeestering.

12 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 organiseert OKRA een vastenconferentie met als thema: geloven in verzoening en de spiritualiteit van vredeswerk. Gastspreker is Paul Lansu.

19 maart 2020

Ben jij ook bezorgd over toenemende militaire uitgaven en ontwikkeling van nieuwe wapens wereldwijd? Jaagt het idee dat gewapende robots zelfstandig beslissen over leven en dood jou de stuipen op het lijf? Wil je mee actie voeren?

24 september, 2019 - 19:00

Vredesweek - Mag het wat m€€r zijn? Politici gaan in debat - GEANNULEERD

- Wegens onvoorziene omstandigheden werd dit evenement geannuleerd. We onderzoeken nog een andere manier om de partijen aan het woord te laten. -

 

Op 24 september 2019 gaan politici van de Vlaamse politieke partijen in debat met elkaar over de Belgische engagementen in vredesopbouw.

België is in 2019 en 2020 lid van de VN-Veiligheidsraad. Welke visie hebben onze politici hierop? Welk engagement leggen onze politici aan de dag voor de nieuwe bestuursperiode? Welke boodschap geven de Vredesweekpartners mee aan de toekomstige regering? Vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen die zetelen in de commissie buitenlandse betrekkingen van het federaal parlement leggen hun argumenten op tafel.

Willem Staes (Pax Christi Vlaanderen) leidt het debat in.

Deelnemers

Els van Hoof (CD&V)
Wouter De Vriendt (Groen)
Yasmine Kherbache (sp.a)
Greet Daems (PVDA)
NV-A (tbc)
Open Vld (tbc)

Praktisch

Datum: dinsdag 24 september 2019
Plaats: Mandela Zaal in Sleepwell Hostel, Dambordstraat 23, Brussel (op 10 minuten wandelafstand van station Brussel-Centraal). Wegbeschrijving
Uur: 19 - 21u.
Gratis toegang.

Schrijf je in