Vredesweek - Mag het wat m€€r zijn? Politici gaan in debat - GEANNULEERD | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
22 september 2021

'Uitgedaagd door de ander' verwijst tevens naar de evangelische opdracht: “Alles wat gij wilt dat de mensen voor u doen, doet dat ook voor hen” (Mattheus 7, 12).

26 september 2021

2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Toch liggen er nog steeds kernwapens van de VS gestationeerd in België. Op 26 september komen we samen met andere landen in Europa in actie om duidelijk te maken dat die kernwapens hier niet langer welkom zijn.

29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi Vlaanderen, gaat voor in deze oecumenische vredesdienst.

24 september, 2019 - 19:00

Vredesweek - Mag het wat m€€r zijn? Politici gaan in debat - GEANNULEERD

- Wegens onvoorziene omstandigheden werd dit evenement geannuleerd. We onderzoeken nog een andere manier om de partijen aan het woord te laten. -

 

Op 24 september 2019 gaan politici van de Vlaamse politieke partijen in debat met elkaar over de Belgische engagementen in vredesopbouw.

België is in 2019 en 2020 lid van de VN-Veiligheidsraad. Welke visie hebben onze politici hierop? Welk engagement leggen onze politici aan de dag voor de nieuwe bestuursperiode? Welke boodschap geven de Vredesweekpartners mee aan de toekomstige regering? Vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen die zetelen in de commissie buitenlandse betrekkingen van het federaal parlement leggen hun argumenten op tafel.

Willem Staes (Pax Christi Vlaanderen) leidt het debat in.

Deelnemers

Els van Hoof (CD&V)
Wouter De Vriendt (Groen)
Yasmine Kherbache (sp.a)
Greet Daems (PVDA)
NV-A (tbc)
Open Vld (tbc)

Praktisch

Datum: dinsdag 24 september 2019
Plaats: Mandela Zaal in Sleepwell Hostel, Dambordstraat 23, Brussel (op 10 minuten wandelafstand van station Brussel-Centraal). Wegbeschrijving
Uur: 19 - 21u.
Gratis toegang.

Schrijf je in