Vredesweek - Open ontmoetingsavond christenen en moslims | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
23 januari 2020

Met een groep wijkbewoners uit de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk zullen we een voorstelling maken. De voorstelling met situaties uit het dagdagelijkse leven wordt vertoond tijdens Tournée Locale.

25 januari 2020

Sluit je aan bij de Vredeswake op zaterdag 25 januari 2020 om oorlog met Iran te vermijden! 14u op het Europaplein aan Brussel-Centraal.

30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 geeft Paul Lansu een lezing in de kerk van oud Waterschei in Genk.

28 september, 2017 - 19:30

Vredesweek - Open ontmoetingsavond christenen en moslims

In het kader van de Vredesweek heeft op donderdag 28 september 2017 een open avond plaats met Jonas Slaats. Hij houdt een lezing met als thema: 'Radicaal samen: dialoog als antwoord op vijanddenken'.

In het werk van antropoloog en theoloog Jonas Slaats is er één terugkomende thematiek: het voorkomen en doorbreken van de cirkel van haat en geweld.

De voormalige Vredesweekcoördinator heeft ondertussen heel wat expertise opgebouwd en werkt momenteel bij Kif Kif, een beweging die strijdt tegen discriminatie en voor meer gelijkwaardigheid. Daarnaast engageert hij zich op zelfstandige basis voor verschillende campagnes en projecten. De inhoudelijke nadruk ligt daarbij vooral op diversiteit, interculturaliteit en maatschappelijke beweging. De ideale persoon dus om zijn licht te laten schijnen over de thematiek van de Vredesweek.

Iedereen welkom!

Plaats: PC De Koepel, Aanvang:19.30 u.

De organisatie van de Vlaamse Vredesweek in Brugge is een samenwerkingsverband tussen Pax Christi Brugge, Vormingplus, Diversiteitsdienst, Nsanga, werkgroep Interreligieuze Dialoog Integraal Brugge.

Contactpersoon Vlaamse Vredesweek Brugge: Marieke Verplancke, Leenhof 7, 8310 Assebroek, 050 35 62 97

marieke.verplancke@proximus.be

www.vredesweekbrugge.be